Lapsettomuus on yksi elämän ja parisuhteen suurista kriiseistä. Se ravistelee yksilön persoonan kaikkia osa-alueita sekä parisuhdetta. 

Lapsettomuushoitojen aikana moni joutuu kokemaan toivon ja pettymyksen vuoristorataa. Jokainen työstää pettymystään ja suruaan omalla tavallaan. Erilainen tapa käsitellä pettymyksiä voi aiheuttaa ristiriitatilanteita parisuhteessa parin välille, samoin kuin se, miten pari kykenee tukemaan toisiaan mahdollisessa suruprosessissa.

Erityisesti pitkittyneiden lapsettomuushoitojen aikana parit voivat saada apua pariterapiasta. Pariterapiassa keskitytään tarkastelemaan parisuhdetta ja sen dynamiikkaa puolueettomalla maaperällä. Pariterapia on eräänlaista yksilöterapiaa yhdessä. 

Pariterapiasta apua kun raskaus keskeytyy

Odotettu raskaus ei aina pääty vauvan syntymään. Keskenmeno on traumaattinen kriisi, jossa menetetään yllättäen jotain hyvin merkityksellistä. Keskenmenon kohdatessa on tärkeää käsitellä menetys mahdollisimman hyvin myös tulevia hoitoja tai raskauksia ajatellen. Keskenmeno herättää paljon erilaisia, voimakkaita tunteita, mikä saattaa yllättää. Pariterapiasta on usein apua, kun parin odotettu raskaus keskeytyy. 

Lapsettomuushoidot voivat päättyä myös tuloksettomina, eikä suuri toive raskaudesta ja syntyvästä lapsesta toteudukaan. Luopuminen haaveesta saada lapsi voi olla raskas ja pitkä. Kumppanin ja läheisten lisäksi surutyössä voi tarvita ammattilaisen tukea.

Pariterapian lisäksi palveluihimme kuuluu myös yksilöterapiaa, seksuaaliterapiaa sekä ravitsemusterapiaa.

Lisätietoja saat lähimmästä Felicitas Mehiläisestä.

Ajanvaraus Helsinki*

Ajanvaraus Turku*

Ajanvaraus Lappeenranta*

Ajanvaraus Oulu*

*Soitto 010-alkuiseen yritysnumeroon maksaa kiinteän verkon liittymästä sekä matkaviestinverkon liittymästä maksaa 0,0835 e/puhelu + 0,1669 e/min. Varatun ajan voi peruuttaa soittamalla perushintaiseen palvelunumeroon 020 33 4400. Puhelu maksaa 0,084 e/min

Halutessasi voit jättää meille yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö