Seksuaaliterapia on matka omaan seksuaalisuuteen ja sen ymmärtämiseen. 

Seksuaalisuudessa ilmenevät väliaikaiset, pidempiaikaiset tai esimerkiksi traumojen aiheuttamat häiriöt heijastuvat usein hyvin voimakkaasti ihmisen seksielämään ja sitä kautta yleiseen tyytyväisyyteen itseään tai kumppaniaan kohtaan. Seksuaaliterapiasta onkin usein hyötyä erityisesti lapsettomuushoitojen aikana. 

Seksuaaliterapiassa on mahdollisuus tarkastella omaa monimuotoista seksuaalisuuttaan ja siinä herääviä ajatuksia, tunteita ja haasteita. Seksuaalisuus on hyvin herkkä ja vaikea alue, ja siten myös erittäin häiriöaltis alue ihmisen kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa.

Seksuaaliterapiaan yksin tai yhdessä puolison kanssa

Terapiaan voi tulla yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Terapiassa käytävät asiat voivat liittyä intiimiin läheisyyteen tai toimintahäiriöihin. Tyypillisiä toimintahäiriöitä ovat esimerkiksi kivuliaat yhdynnät, haluttomuus, kiihottumisongelmat, orgasmi, erektiohäiriö tai herkkä siemensyöksy. Seksuaaliterapia tarjoaa tasapuolisen ja asiantuntevan avun.

Tapaamisten alussa kartoitetaan elämäntilanne, parisuhteen tilanne, sekä  seksuaalielämän haasteet tai ongelmat. Lisäksi otetaan selvää myös yksilön ja parin voimavaroista. Seksuaaliterapiassa käytetään erilaisia lähestymistapoja yksilöllisesti, aina tilanteesta riippuen.

Terapia perustuu keskusteluun ja lisäksi käytetään erilaisia harjoituksia. 

Lue lisää myös yksilöterapiasta sekä pariterapiasta.

Ota yhteyttä Felicitas Mehiläiseen. Halutessasi voit jättää meille yhteydenottopyynnön.