Seksuaaliterapia on matka omaan seksuaalisuuteen ja sen ymmärtämiseen. 

Seksuaalisuudessa ilmenevät väliaikaiset, pidempiaikaiset tai esimerkiksi traumojen aiheuttamat häiriöt heijastuvat usein hyvin voimakkaasti ihmisen seksielämään ja sitä kautta yleiseen tyytyväisyyteen itseään tai kumppaniaan kohtaan. Seksuaaliterapiasta onkin usein hyötyä erityisesti lapsettomuushoitojen aikana. 

Seksuaaliterapiassa on mahdollisuus tarkastella omaa monimuotoista seksuaalisuuttaan ja siinä herääviä ajatuksia, tunteita ja haasteita. Seksuaalisuus on hyvin herkkä ja vaikea alue, ja siten myös erittäin häiriöaltis alue ihmisen kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa.

Seksuaaliterapiaan yksin tai yhdessä puolison kanssa

Terapiaan voi tulla yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Terapiassa käytävät asiat voivat liittyä intiimiin läheisyyteen tai toimintahäiriöihin. Tyypillisiä toimintahäiriöitä ovat esimerkiksi kivuliaat yhdynnät, haluttomuus, kiihottumisongelmat, orgasmi, erektiohäiriö tai herkkä siemensyöksy. Seksuaaliterapia tarjoaa tasapuolisen ja asiantuntevan avun.

Tapaamisten alussa kartoitetaan elämäntilanne, parisuhteen tilanne, sekä  seksuaalielämän haasteet tai ongelmat. Lisäksi otetaan selvää myös yksilön ja parin voimavaroista. Seksuaaliterapiassa käytetään erilaisia lähestymistapoja yksilöllisesti, aina tilanteesta riippuen.

Terapia perustuu keskusteluun ja lisäksi käytetään erilaisia harjoituksia. 

Lue lisää myös yksilöterapiasta sekä pariterapiasta.

Ota yhteyttä lähimpään Felicitas Mehiläiseen.

Ajanvaraus Helsinki*

Ajanvaraus Turku*

Ajanvaraus Lappeenranta*

Ajanvaraus Oulu*

*Soitto 010-alkuiseen yritysnumeroon maksaa kiinteän verkon liittymästä sekä matkaviestinverkon liittymästä maksaa 0,0835 e/puhelu + 0,1669 e/min. Varatun ajan voi peruuttaa soittamalla perushintaiseen palvelunumeroon 020 33 4400. Puhelu maksaa 0,084 e/min

Halutessasi voit jättää meille yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö