Seksuaalisuudessa ilmenevät väliaikaiset ja pidempiaikaiset tai vaikkapa traumojen aiheuttamat häiriöt heijastuvat usein hyvin voimakkaasti ihmisen seksielämään ja sitä kautta yleiseen tyytyväisyyteen itseään ja/tai kumppaniaan kohtaan.

Seksuaalisuus on hyvin herkkä ja vaikea alue, minkä takia myös erittäin häiriöaltis alue ihmisen kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa.

Seksuaaliterapia ja lapsettomuushoidot

Seksuaaliterapiassa on mahdollisuus tarkastella omaa monimuotoista seksuaalisuuttaan  ja siinä herääviä ajatuksia, tunteita ja haasteita.

Seksuaaliterapia on yksilö- ja/tai pariterapiaa. Terapiaan voi tulla yksin tai kumppanin kanssa tarkastelemaan haasteita intiimissä läheisyydessä, toimintahäiriöitä, kuten kivuliaat yhdynnät, haluttomuus, kiihottumisongelmat, orgasmi, erektiohäiriön tai herkkä siemensyöksy. Seksuaaliterapia tarjoaa tasapuolisen ja asiantuntevan tarkasteluavun parin/yksilönä seksuaalihaasteisiin.

Alussa kartoitetaan asiakkaan elämäntilanne, parisuhteen tilanne, asiakkaan ja kumppanin kokema seksuaalielämän ongelma. Lisäksi otetaan selvää myös yksilön ja parin voimavaroista. Seksuaaliterapiassa käytetään erilaisia lähestymistapoja yksilöllisesti, asiakkaan tilanteesta riippuen.

Terapia perustuu keskusteluun ja lisäksi käytetään erilaisia harjoituksia. Seksuaaliterapia on matka omaan seksuaalisuuteen ja sen ymmärtämiseen sekä luovaan seksuaaliseen kokemukseen ja tunteeseen.