AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön

Kohdun vastaanottokyvyn mittaukset

Felicitas Mehiläisessä alkion kiinnittymishäiriöitä voidaan tutkia kahden eri testin avulla.

Alkion implantaatio tarkoittaa kehittyvän alkion kiinnittymistä kohdun seinämään raskauden alkaessa. Ennen kiinnittymistä kohdun seinämän limakalvolla, endometriumilla, tapahtuu monia muutoksia, jotka valmistavat kiinnittymiskohdan ja sen ympäristön vastaanottavaksi alkiolle. Endometrium kasvaa ja muuttaa muotoaan, kohdun verisuonitus muuttuu ja kiinnittymiseen tarvittavat solut, ravintoaineet ja erityiset molekyylit kerääntyvät oikeina pitoisuuksina paikalle. Kohdun limakalvo on vastaanottavainen alkiolle vain rajatun ajan kuukautiskierron aikana, ns. implantaatioikkuna.

Syy siihen, miksi raskaus ei ole alkanut, voi piillä kohdun limakalvon toiminnan häiriöissä. Joskus määrätyt geenit, jotka säätelevät kiinnittymistä voivat aktivoitua normaalista poikkeavalla tavalla. Tällöin limakalvon kypsyminen voi olla viivästynyt tai liian nopea, jolloin hyväkään alkio ei pysty kiinnittymään. Myös monenlaiset hylkimisprosessit voivat estää kiinnittymisen tai aiheuttaa keskenmenon. Joskus taas voi olla kyse siitä, etteivät immunologiset prosessit toimi tarpeeksi voimakkaasti.

Jos hedelmöityshoito ei ole tuottanut tulosta useista hyvän alkion siirroista huolimatta, voi kyse olla epäsuhdasta alkion ja limakalvon välillä tai immunologisesta häiriöstä.

Kohdun limakalvon tutkimukset

Meillä Felicitas Mehiläisessä on käytössä kaksi erilaista testiä, joiden avulla voidaan tutkia alkion kiinnittymishäiriöitä.

Kohdun limakalvon reseptiivisyystesti

Kohdun limakalvon reseptiivisyystestin avulla voidaan selvittää, onko kyseessä alkion hylkiminen vai puutteellinen immunologia vai onko tilanne kenties normaali, jolloin epäonnistuneiden hoitojen taustalta voidaan etsiä muita, esimerkiksi alkioon, liittyviä tekijöitä.

Kohdun limakalvon ajoitustesti

Kohdun limakalvon ajoitustestin avulla voidaan arvioida kohdun limakalvon valmiutta vastaanottaa alkio. Testi mittaa limakalvon vastaanottavuutta kuvaavien geenien ilmentymistä ja kertoo implantaatioikkunan häiriöistä. Testituloksen perusteella alkionsiirtoaikaa voidaan tarvittaessa muuttaa edullisempaan suuntaan.

Felicitas Mehiläisessa tutkimuksiin pääsee helposti

Lapsettomuustutkimuksiin pääsee helposti ilman lähetettä. Pelkkä soitto meille riittää. Tutkimukset alkavat lapsettomuuslääkärin ensikäynnillä.

Tutustu Felicitas Mehiläisen asiantuntijoihin

Varaa maksuton aika lapsettomuushoitajalle ja saat arvokasta tietoa hedelmällisyydestäsi. Lapsettomuuden syy voi selvitä jo ensikäynnillä kokeneen lääkärin kanssa.

Varaa aika lapsettomuushoitajalle

Lue myös

Miksi Felicitas Mehiläinen

17 500

lasta autettu maailmaan

30

vuotta lapsettomuushoitojen edelläkävijänä

1990

vuodesta lähtien

Felicitas Mehiläinen on lapsettomuushoitojen uranuurtajana Suomessa.
Meille kaikki ovat samanarvoisia. Haluamme auttaa juuri sinua toteuttamaan unelmasi perheestä.
Pääset nopeasti ja helposti alkuun varaamalla maksuttoman ensikäynnin lapsettomuushoitajalle. Aiempia tutkimuksia tai lähetettä ei tarvita.
Meillä on pitkä ja vankka kokemus ja osaaminen lapsettomuuden hoidosta hyvin tuloksin. Hoitoon tulevista 80 % saa lopulta syliinsä toivomansa lapsen.
Käytössämme ovat lapsettomuustutkimuksen viimeisin tietämys ja uusimmat menetelmät. Meiltä saat yksilöllistä hoitoa.
Toimimme neljällä paikkakunnalla: Helsinki, Turku, Oulu ja Lappeenranta. Hoitojen aloitus onnistuu myös Vaasassa. Vastaanottoja myös etänä.