AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön
Munasolun mikroinjektio ICSI

Yli 38-vuotiaiden naisten lapsettomuushoidot

Felicitas Mehiläisessä on käytössä erityinen stimulaatiomalli, jota käytämme yli 38-vuotiaiden naisten koeputkihoidoissa valikoiduissa tapauksissa saadaksemme mahdollisimman hyviä hoitotuloksia.

Naisen paras hedelmällinen aika on 20-30-vuotiaana. Naisen vanhetessa raskaaksi tulemiseen kuluva aika pidentyy ja lapsettomuuden riski kasvaa. Se on 35-39-vuotiaalla naisella noin 30 % ja 40-44-vuotiaalla jo 65 %.

Sikiöaikana munasarjassa on miljoonia munasoluja ja hedelmällisen iän alussa niitä on vajaat puoli miljoonaa määrän vähentyessä koko ajan peruuttamattomasti iän myötä pienentäen raskaaksi tulemisen mahdollisuutta. Ajan myötä myös munasolujen laatu heikkenee lisäten mm. keskenmenoihin johtavia sikiön kromosomipoikkeavuuksia. Keskenmenojen määrä alkaa kohota 35 ikävuoden jälkeen. 40-vuotiaan naisen raskauksista noin puolet johtaa keskenmenoon ja 45-vuotiaan naisen raskauksista noin yhdeksän kymmenestä.

Toive perheenlisäyksestä on maailmanlaajuisesti siirtynyt hiljalleen yhä kauemmaksi naisen optimaalisesta hedelmällisestä iästä. Ehkäisymenetelmien hyvä saatavuus ja turvallisuus, ammatilliset ja taloudelliset intressit sekä puolison puuttuminen ovat eräitä merkittäviä tekijöitä, jotka siirtävät raskausyritystä. Raskauden mahdollisuus alkaa merkittävästi vähentyä jo 38-ikävuoden jälkeen ja niinpä yli puolet koeputkihedelmöityshoidoista maailmanlaajuisesti tehdään yli 38-vuotiaille naisille.

Yli 38-vuotiaana raskautta toivovien on hyvä hakeutua lapsettomuustutkimuksiin hyvissä ajoin. Hedelmällisyyden selvittäminen ja puolison siemennesteen tutkiminen kannattaa tehdä jo alkuvaiheessa. Jos hoidettavaa löytyy, raskausmahdollisuudet ovat sitä paremmat mitä nopeammin toimenpiteisiin ryhdytään. 40 vuotta täyttäneen naisen hoitomuoto on pääsääntöisesti koeputkihedelmöityshoito, sillä muilla hoitomenetelmillä raskausmahdollisuus on muutaman prosenttiyksikön luokkaa. 38-40-vuotiailla hoitomuoto valitaan yksilöllisesti.

Kiinnitämme erityistä huomiota yli 38-vuotiaiden naisten terveyteen ja hedelmällisyyteen suhteessa raskaustoiveeseen. Pidämme erittäin tärkeänä, että perusasiat ovat kunnossa turvallista raskautta ajatellen, mutta pyrimme samalla aikaa hukkaamatta aloittamaan tarvittavat lapsettomuushoidot. Hoidoissa myös edetään koeputkihedelmöitykseen nopeammin kuin nuoremmilla. Felicitas Mehiläisessä on käytössä erityinen stimulaatiomalli, jota käytämme yli 38-vuotiaiden naisten koeputkihoidoissa valikoiduissa tapauksissa saadaksemme mahdollisimman hyviä hoitotuloksia.

Kromosomipoikkeavuuksista johtuvan keskenmenoriskin lisääntymisen takia koeputkihoidoissa tutkitaan usein jo alkiovaiheessa alkion kromosomit (alkiodiagnostiikka, PGTA). Tällä tavoin vältytään siirtämästä kohtuun kromosomistoltaan poikkeavia alkioita ja vähennetään keskenmenon riskiä ja nopeutetaan lapsen syntymään johtavan raskauden alkamista.

Olet meille sydämellisesti tervetullut. Aloita varaamalla aika lapsettomuuslääkärin ensikäynnille.

Alkuun lapsettomuushoidoissa

Haluamme auttaa sinua ja mahdollista kumppaniasi kaikin käytettävissä olevin keinoin. Voit varata ajan Felicitas Mehiläiselle heti, kun itselläsi herää huoli, ettei raskaus yrityksistä huolimatta ala. Lähetettä tai aiempia tutkimuksia ei tarvita.

Varaa aika lapsettomuuslääkärille

Varaa maksuton aika lapsettomuushoitajalle

Lue myös

Miksi Felicitas Mehiläinen

17 500

lasta autettu maailmaan

30

vuotta lapsettomuushoitojen edelläkävijänä

1990

vuodesta lähtien

Felicitas Mehiläinen on lapsettomuushoitojen uranuurtajana Suomessa.
Meille kaikki ovat samanarvoisia. Haluamme auttaa juuri sinua toteuttamaan unelmasi perheestä.
Pääset nopeasti ja helposti alkuun varaamalla maksuttoman ensikäynnin lapsettomuushoitajalle. Aiempia tutkimuksia tai lähetettä ei tarvita.
Meillä on pitkä ja vankka kokemus ja osaaminen lapsettomuuden hoidosta hyvin tuloksin. Hoitoon tulevista 80 % saa lopulta syliinsä toivomansa lapsen.
Käytössämme ovat lapsettomuustutkimuksen viimeisin tietämys ja uusimmat menetelmät. Meiltä saat yksilöllistä hoitoa.
Toimimme neljällä paikkakunnalla: Helsinki, Turku, Oulu ja Lappeenranta. Hoitojen aloitus onnistuu myös Vaasassa. Vastaanottoja myös etänä.