AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön
Felicitas Mehiläisen kantajuusseulonta

Kantajuusseulonta

Peittyvästi periytyvien, vakavien tautien kantajuusseulonta ennen koeputkihedelmöityshoitoa.

Kaikki ihmiset kantavat perimässään peittyvästi periytyvien tautien geenimuutoksia eli mutaatioita. Peittyvästi periytyvissä taudeissa lapsi sairastuu, mikäli hän saa molemmilta vanhemmiltaan kyseistä tautia aiheuttavan geenimuutoksen. Geenimuutoksen kantaja on itse terve.

Jos molemmat vanhemmat ovat saman tautigeenin kantajia, perheen kullakin syntyvällä lapsella on 25 %:n riski sairastua kyseiseen tautiin. Mikäli henkilöllä todetaan peittyvästi periytyvän taudin kantajuus, hänen sisaruksillaan on 50 % mahdollisuus olla myös saman taudin geenimuutoksen kantajia.

Suomalaisella tautiperinnöllä tarkoitetaan harvinaisia perinnöllisiä sairauksia, joita esiintyy suomalaisilla suhteellisesti enemmän kuin muissa väestöissä. Nämä taudit ovat rikastuneet Suomeen asutushistoriamme takia. Suomalaisen tautiperinnön vaikeimpien tautien kantajuus voidaan seuloa ennen keinohedelmöityshoitoa, jolloin keinohedelmöityshoitoon voidaan halutessa yhdistää alkiodiagnostiikka, mikäli molemmat puolisot ovat saman tautigeenin kantajia.

Testaukseen kannattaa tulla:

Felicitas Mehiläinen tarjoaa mahdollisuuden tiettyjen vakavien, harvinaisten tautien seulontaan ennen hedelmöityshoitoa. Saat kattavan neuvonnan ennen tutkimusta asiantuntijoiltamme.

Tutustu myös hedelmällisyystarkastukseen.

Varaa aika kantajuusseulontaan

Jos kiinnostuit kantajuusseulonnasta voit varata tapaamisen lapsettomuuslääkärimme kanssa. Mikäli molemmat vanhemmat todetaan saman taudin geenimuutoksen kantajiksi, ohjaamme sinut perinnöllisyyslääkärin neuvontaan.

Varaa aika perinnäöllisyyslääkärille soittamalla 0104146650 (pvm/mpm) tai alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta.

Jätä yhteydenottopyyntö

Lue myös

Miksi Felicitas Mehiläinen

17 500

lasta autettu maailmaan

30

vuotta lapsettomuushoitojen edelläkävijänä

1990

vuodesta lähtien

Felicitas Mehiläinen on lapsettomuushoitojen uranuurtajana Suomessa.
Meille kaikki ovat samanarvoisia. Haluamme auttaa juuri sinua toteuttamaan unelmasi perheestä.
Pääset nopeasti ja helposti alkuun varaamalla maksuttoman ensikäynnin lapsettomuushoitajalle. Aiempia tutkimuksia tai lähetettä ei tarvita.
Meillä on pitkä ja vankka kokemus ja osaaminen lapsettomuuden hoidosta hyvin tuloksin. Hoitoon tulevista 80 % saa lopulta syliinsä toivomansa lapsen.
Käytössämme ovat lapsettomuustutkimuksen viimeisin tietämys ja uusimmat menetelmät. Meiltä saat yksilöllistä hoitoa.
Toimimme neljällä paikkakunnalla: Helsinki, Turku, Oulu ja Lappeenranta. Hoitojen aloitus onnistuu myös Vaasassa. Vastaanottoja myös etänä.