AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön

Sikiöseulontatutkimus (NIPT)

Sikiöseulonnan tutkimustulos (NIPT) kertoo riskin tavallisimmille kromosomihäiriöille sekä sikiön sukupuolen.

Felicitas Mehiläisessä on mahdollisuus päästä odottavan äidin verestä tehtävään NIPT-sikiöseulontatutkimukseen (NIPT eli Non Invasive Prenatal Test). Äidin verenkierrosta voidaan osoittaa sikiön soluvapaata DNA:ta. Tutkimuksen tulos kertoo ilman sikiöön kajoavaa näytteenottoa riskin tavallisimmille kromosomihäiriöille, trisomioille, ja haluttaessa myös sikiön sukupuolen. Tutkimukseen ei liity keskenmenoriskiä.

Voit varata ajan NIPT-sikiöseulontatutkimukseen soittamalla asiakaspalveluumme. Halutessasi voit myös jättää meille yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö

NIPT-tutkimuksia on tarjolla kahdenlaisia:

Tutkimukseen liittyy aina perinatologin tekemä ultraäänitutkimus ja vastaanottokäynti.

NIPT-tutkimus paljastaa Downin oireyhtymän

NIPT-tutkimuksen luotettavuus Downin oireyhtymän osalta on 99–100 prosenttia. Poikkeava tulos NIPT-tutkimuksessa varmistetaan istukka- tai lapsivesinäytteestä. Tutkimus voidaan tehdä raskausviikosta 10 lähtien.

Koska NIPT tehdään äidin verinäytteestä, voidaan sen avulla lapsivesi- ja istukkanäytetutkimuksia ja niihin liittyvää keskenmenoriskiä vähentää huomattavasti. Tutkimus sopii myös tarkemmaksi ja herkemmäksi vaihtoehdoksi perinteiselle seulonnalle tai jatkotutkimukseksi, jos perinteinen seulontatutkimus tai ultraäänitutkimus on poikkeava. Normaali kromosomisto ei kuitenkaan ole tae syntyvän lapsen terveydestä. Asiantunteva neuvonta ennen seulonta- ja kromosomitutkimuksia on hyvin tärkeää.

Varaa aika verestä tehtävään sikiöseulontatutkimukseen soittamalla Felicitas Mehiläisen toimipisteeseen. Voit myös jättää meille yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö

Lue myös

Miksi Felicitas Mehiläinen

17 500

lasta autettu maailmaan

30

vuotta lapsettomuushoitojen edelläkävijänä

1990

vuodesta lähtien

Felicitas Mehiläinen on lapsettomuushoitojen uranuurtajana Suomessa.
Meille kaikki ovat samanarvoisia. Haluamme auttaa juuri sinua toteuttamaan unelmasi perheestä.
Pääset nopeasti ja helposti alkuun varaamalla maksuttoman ensikäynnin lapsettomuushoitajalle. Aiempia tutkimuksia tai lähetettä ei tarvita.
Meillä on pitkä ja vankka kokemus ja osaaminen lapsettomuuden hoidosta hyvin tuloksin. Hoitoon tulevista 80 % saa lopulta syliinsä toivomansa lapsen.
Käytössämme ovat lapsettomuustutkimuksen viimeisin tietämys ja uusimmat menetelmät. Meiltä saat yksilöllistä hoitoa.
Toimimme neljällä paikkakunnalla: Helsinki, Turku, Oulu ja Lappeenranta. Hoitojen aloitus onnistuu myös Vaasassa. Vastaanottoja myös etänä.