AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön

Inseminaatio eli keinohedelmöitys

Inseminaatiota käytetään erityisesti silloin, kun on kyse lievästä siittiötuotannon häiriöstä tai lapsettomuuteen ei ole löytynyt selvää syytä.

Inseminaatio eli keinohedelmöitys

Inseminaatiossa eli keinohedelmöityksessä (IUI, Intrauterine insemination) pestyt siittiöt ruiskutetaan kohtuonteloon. Inseminaatiota käytetään silloin, kun tarvitaan lahjasiittiöitä tai on kyse lievästä siittiötuotannon häiriöstä tai lapsettomuuteen ei ole löytynyt mitään selvää syytä.

Miten keinohedelmöitys tapahtuu?

Inseminaatiossa hyvin liikkuvat siittiöt erotetaan erityisellä pesumenetelmällä siemennesteestä ja ruiskutetaan kohtuonteloon munasolun irtoamisen, eli ovulaation aikana. Inseminaatio voidaan tehdä joko luonnollisessa kuukautiskierrossa tai yhdistettynä munasolun kypsytyshoitoon. Toimenpide ajoitetaan mahdollisimman lähelle ovulaation ajankohtaa. Hedelmöittyminen tapahtuu naisen elimistössä. 

Noin 10–15 prosenttia inseminaatioista johtaa munasolun hedelmöittymiseen ja raskauden alkamiseen. Suurin osa raskauksista alkaa 3–4 hoitokerran aikana.

Inseminaatio luovuttajan siittiöillä

Inseminaatiohoidossa voidaan käyttää luovutettuja siittiöitä, mikäli ei voida käyttää omia sukusoluja, jos puolisolla ei ole lainkaan omia siittiöitä tai niitä ei ole mahdollista käyttää esimerkiksi niiden heikkolaatuisuuden vuoksi tai jos riski perinnöllisiin sairauksiin on suuri. Luovutettuja siittiöitä käytetään myös naisparien ja yksin lasta haluavien naisten hoidoissa.

Luovutetuiksi siittiöiksi voi valita Felicitas Mehiläisen oman spermapankin siittiöitä tai ulkomaisen spermapankin siittiöitä.

Felicitas Mehiläisen hedelmällisyysneuvolassa saat tietoa hoidosta, hoidon edellytyksistä sekä hoidon tuloksena syntyvän lapsen ja muiden osapuolten oikeudellisesta asemasta.

Voit varata maksuttoman käynnin Felicitas Mehiläisen lapsettomuushoitajan vastaanotolle, jos haluat tietää mitkä asiat mahdollisesti vaikuttavat hedelmällisyyteesi tai milloin kannattaa hakeutua tarkempiin lapsettomuustutkimuksiin. 

Varaa aika hoitajan vastaanotolle

Lue myös

Miksi Felicitas Mehiläinen

17 500

lasta autettu maailmaan

30

vuotta lapsettomuushoitojen edelläkävijänä

1990

vuodesta lähtien

Felicitas Mehiläinen on lapsettomuushoitojen uranuurtajana Suomessa.
Meille kaikki ovat samanarvoisia. Haluamme auttaa juuri sinua toteuttamaan unelmasi perheestä.
Pääset nopeasti ja helposti alkuun varaamalla maksuttoman ensikäynnin lapsettomuushoitajalle. Aiempia tutkimuksia tai lähetettä ei tarvita.
Meillä on pitkä ja vankka kokemus ja osaaminen lapsettomuuden hoidosta hyvin tuloksin. Hoitoon tulevista 80 % saa lopulta syliinsä toivomansa lapsen.
Käytössämme ovat lapsettomuustutkimuksen viimeisin tietämys ja uusimmat menetelmät. Meiltä saat yksilöllistä hoitoa.
Toimimme neljällä paikkakunnalla: Helsinki, Turku, Oulu ja Lappeenranta. Hoitojen aloitus onnistuu myös Vaasassa. Vastaanottoja myös etänä.