AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön

Pariterapia

Lapsettomuushoidot laittavat parisuhteen koetukselle. Pariterapiassa tarkastellaan parisuhdetta ja sen dynamiikkaa puolueettomalla maaperällä.

Lapsettomuus on yksi elämän ja parisuhteen suurista kriiseistä. Se ravistelee yksilön persoonan kaikkia osa-alueita sekä parisuhdetta. 

Lapsettomuushoitojen aikana moni joutuu kokemaan toivon ja pettymyksen vuoristorataa. Jokainen työstää pettymystään ja suruaan omalla tavallaan. Erilainen tapa käsitellä pettymyksiä voi aiheuttaa ristiriitatilanteita parisuhteessa parin välille, samoin kuin se, miten pari kykenee tukemaan toisiaan mahdollisessa suruprosessissa.

Erityisesti pitkittyneiden lapsettomuushoitojen aikana parit voivat saada apua pariterapiasta. Pariterapiassa keskitytään tarkastelemaan parisuhdetta ja sen dynamiikkaa puolueettomalla maaperällä. Pariterapia on eräänlaista yksilöterapiaa yhdessä. 

Pariterapiasta apua kun raskaus keskeytyy

Odotettu raskaus ei aina pääty vauvan syntymään. Keskenmeno on traumaattinen kriisi, jossa menetetään yllättäen jotain hyvin merkityksellistä. Keskenmenon kohdatessa on tärkeää käsitellä menetys mahdollisimman hyvin myös tulevia hoitoja tai raskauksia ajatellen. Keskenmeno herättää paljon erilaisia, voimakkaita tunteita, mikä saattaa yllättää. Pariterapiasta on usein apua, kun parin odotettu raskaus keskeytyy. 

Lapsettomuushoidot voivat päättyä myös tuloksettomina, eikä suuri toive raskaudesta ja syntyvästä lapsesta toteudukaan. Luopuminen haaveesta saada lapsi voi olla raskas ja pitkä. Kumppanin ja läheisten lisäksi surutyössä voi tarvita ammattilaisen tukea.

Pariterapian lisäksi palveluihimme kuuluu myös yksilöterapiaa ja seksuaaliterapiaa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Lue myös

Miksi Felicitas Mehiläinen

17 500

lasta autettu maailmaan

30

vuotta lapsettomuushoitojen edelläkävijänä

1990

vuodesta lähtien

Felicitas Mehiläinen on lapsettomuushoitojen uranuurtajana Suomessa.
Meille kaikki ovat samanarvoisia. Haluamme auttaa juuri sinua toteuttamaan unelmasi perheestä.
Pääset nopeasti ja helposti alkuun varaamalla maksuttoman ensikäynnin lapsettomuushoitajalle. Aiempia tutkimuksia tai lähetettä ei tarvita.
Meillä on pitkä ja vankka kokemus ja osaaminen lapsettomuuden hoidosta hyvin tuloksin. Hoitoon tulevista 80 % saa lopulta syliinsä toivomansa lapsen.
Käytössämme ovat lapsettomuustutkimuksen viimeisin tietämys ja uusimmat menetelmät. Meiltä saat yksilöllistä hoitoa.
Toimimme neljällä paikkakunnalla: Helsinki, Turku, Oulu ja Lappeenranta. Hoitojen aloitus onnistuu myös Vaasassa. Vastaanottoja myös etänä.