AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön
Munasolujen pakastus

Munasolujen ennakoiva pakastus

Munasolujen pakastaminen antaa mahdollisuuden yrittää raskautta omilla munasoluillaan myöhemmin.

Munasolujen pakastaminen

Omia munasoluja on mahdollista pakastaa myöhempää käyttöä varten. Toisinaan elämäntilanteesta johtuen perheen perustaminen ei ole mahdollista parhaan hedelmällisen iän aikana. Munasolujen ennakoiva pakastaminen antaa mahdollisuuden yrittää raskautta omilla munasoluilla myöhemmin, vaikka oma hedelmällisyys olisi laskenut. 

Naisen hedelmällisyys laskee iän myötä

Naisen hedelmällisyys laskee merkittävästi iän myötä. Lasku on yksilöllistä, mutta yleisesti ottaen hedelmällisyys alkaa laskea 30:n ikävuoden jälkeen. Tällöin munasarjoissa sijaitsevien munasolujen määrä vähenee ja munasolujen laatu heikkenee sekä munasolujen kromosomipoikkeavuudet lisääntyvät.

Miten munasolujen pakastaminen tapahtuu?

Otollisin ikä munasolujen pakastamiseen on alle 30-vuotiaana. Pakastusta voidaan harkita yksilöllinen tilanne huomioiden 35-vuotiaaksi asti.

Munasolut kerätään munasolupunktiossa ja pakastetaan niin kutsutulla vitrifikaatio-menetelmällä nestemäiseen typpeen. Munasolujen pakastuksesta tehdään säilytyssopimus kolmeksi vuodeksi kerrallaan, minkä jälkeen jatkosäilytystä arvioidaan yhdessä. 

Ota yhteyttä Felicitas Mehiläiseen ja varaa aika lääkärin ensikäynnille, mikäli harkitset munasolujen pakastamista.

Varaa aika lääkärin ensikäynnille

Lue myös

Miksi Felicitas Mehiläinen

17 500

lasta autettu maailmaan

30

vuotta lapsettomuushoitojen edelläkävijänä

1990

vuodesta lähtien

Felicitas Mehiläinen on lapsettomuushoitojen uranuurtajana Suomessa.
Meille kaikki ovat samanarvoisia. Haluamme auttaa juuri sinua toteuttamaan unelmasi perheestä.
Pääset nopeasti ja helposti alkuun varaamalla maksuttoman ensikäynnin lapsettomuushoitajalle. Aiempia tutkimuksia tai lähetettä ei tarvita.
Meillä on pitkä ja vankka kokemus ja osaaminen lapsettomuuden hoidosta hyvin tuloksin. Hoitoon tulevista 80 % saa lopulta syliinsä toivomansa lapsen.
Käytössämme ovat lapsettomuustutkimuksen viimeisin tietämys ja uusimmat menetelmät. Meiltä saat yksilöllistä hoitoa.
Toimimme neljällä paikkakunnalla: Helsinki, Turku, Oulu ja Lappeenranta. Hoitojen aloitus onnistuu myös Vaasassa. Vastaanottoja myös etänä.