AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön
Munasolujen pakastus

Munasolujen pakastaminen

Pakastetut munasolut mahdollistavat raskauden omilla sukusoluilla silloinkin, kun oma hedelmällisyys on jo laskenut.

Hedelmällisten munasolujen pakastaminen

Nykyään yhä useampi haluaa viivyttää perheen perustamista, joka saattaa vaikuttaa raskaaksi tulemisen todennäköisyyteen. Pakastamalla munasoluja voidaan parhaan hedelmällisyysiän aikaisia munasoluja säilöä käytettäväksi myöhemmin.

Naisen hedelmällisyys laskee iän myötä

Naisen hedelmällisyys laskee merkittävästi iän myötä. Voidaan yleisesti sanoa, että hedelmällisyys laskee merkittävästi 35 ikävuoden jälkeen, vaikka yksilöllistä vaihtelua on paljon. Iän myötä munasarjoissa olevien munasolujen määrä ja laatu laskevat ja niissä esiintyvät kromosomipoikkeamat lisääntyvät. Kromosomipoikkeamat poikkeamat ovat yleisimmin yli 40-vuotiaiden naisten raskauden esteenä ja keskenmenojen syynä.

Milloin ja miten munasolut kerätään ja pakastetaan?

Munasolujen pakastaminen suositellaan tehtäväksi ennen 30 vuoden ikää. Riippuen tilanteesta munasolujen pakastaminen voi olla mahdollista 35-vuotiaaksi saakka.

Ennen keräystä tehdään stimulaatio, jotta munasoluja saadaan kerättyä kerralla mahdollisimman paljon. Kerätyistä munasoluista valikoidaan kehittyneimmät ja ne pakastetaan. Munasolut säilytetään Felicitaksen tiloissa –196 celsiuksen lämpötilassa odottamassa sitä hetkeä, jolloin raskaus on sinulle ajankohtainen.

Munasolut pakastetaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan

Suosittelemme noin 20 munasolun keräämistä. Munasolujen pakastamisen sopimus tehdään kolmeksi vuodeksi kerrallaan, jonka jälkeen pakastamisen tarvetta tarkastellaan uudelleen.

Mikäli harkitset munasolujen pakastamista, ota meihin yhteyttä tai varaa ensikäynti lapsettomuuslääkärille.

Varaa aika lääkärin ensikäynnille

Lue myös

Miksi Felicitas Mehiläinen

17 500

lasta autettu maailmaan

30

vuotta lapsettomuushoitojen edelläkävijänä

1990

vuodesta lähtien

Felicitas Mehiläinen on lapsettomuushoitojen uranuurtajana Suomessa.
Meille kaikki ovat samanarvoisia. Haluamme auttaa juuri sinua toteuttamaan unelmasi perheestä.
Pääset nopeasti ja helposti alkuun varaamalla maksuttoman ensikäynnin lapsettomuushoitajalle. Aiempia tutkimuksia tai lähetettä ei tarvita.
Meillä on pitkä ja vankka kokemus ja osaaminen lapsettomuuden hoidosta hyvin tuloksin. Hoitoon tulevista 80 % saa lopulta syliinsä toivomansa lapsen.
Käytössämme ovat lapsettomuustutkimuksen viimeisin tietämys ja uusimmat menetelmät. Meiltä saat yksilöllistä hoitoa.
Toimimme neljällä paikkakunnalla: Helsinki, Turku, Oulu ja Lappeenranta. Hoitojen aloitus onnistuu myös Vaasassa. Vastaanottoja myös etänä.