TIDSBOKNING
Hoppa till sidans innehåll
Munasolujen pakastus

Proaktiv nedfrysning av äggceller

Nedfrysning av äggceller ger dig möjlighet att försöka bli gravid med dina egna äggceller senare.

Nedfrysning av äggceller

Det är möjligt att frysa ned dina egna äggceller för senare användning. Ibland, på grund av livssituationen, är det inte möjligt att bilda en familj under den bästa fertila åldern. Den proaktiva nedfrysningen av äggceller ger dig möjlighet att försöka bli gravid med dina egna äggceller senare även om din egen fertilitet är nedsatt. 

Kvinnans fertilitet minskar med åldern

Kvinnans fertilitet minskar betydligt med åldern. Minskningen är individuell men i allmänhet börjar fertiliteten minska efter 30 års ålder. Då minskar antalet och kvaliteten på äggceller i äggstockarna och antalet äggcellernas kromosomavvikelser ökar.

Hur går nedfrysning av äggceller till?

Den mest gynnsamma åldern för nedfrysning av äggceller är under 30 år. Nedfrysning kan övervägas, med hänsyn till den individuella situationen, ända till 35 års ålder.

Äggcellerna samlas in vid en äggcellspunktion och fryses ned med den så kallade vitrifikationsmetoden i flytande kväve. Om nedfrysning av äggceller ingås ett förvaringsavtal för tre år i taget, varefter fortsatt förvaring bedöms tillsammans. 

Kontakta Felicitas Mehiläinen och boka ett första besök hos en läkare om du överväger att frysa ned äggceller.

Boka ett första besök hos en läkare

Läs mer

Varför Felicitas Mehiläinen

Felicitas Mehiläinen är Finlands ledande fertilitetsklinik och mest erfarna barnlöshetsklinik.
Vi har kompetens på internationell nivå på flera ställen i Finland: Helsingfors, Åbo, Villmanstrand och Uleåborg.
Hos oss får du bästa möjliga vård. Vi lyssnar till dig och planerar din behandling i enlighet med din livssituation. Vi tar hand om dig helhetsmässigt och känslosamt.
Våra lekare och andra specialister är toppexperter specialiserade på fertilitetsvård och därmed våra behandlingar ärtframgångsrika. Vår målsättning är alltid att verka för våra kunders bästa.