TIDSBOKNING
Hoppa till sidans innehåll
AMH

AMH-mätning

AMH-nivån som mäts i blodet beskriver äggstockarnas funktionella tillstånd.

AMH-nivå

AMH-mätningen används för att kartlägga nivån av anti-mullerian-hormon i kvinnans blod. Mätresultatet beskriver hur många små tidiga äggblåsor som finns i äggstockarna. AMH-testet ger information om äggstockarnas funktionella tillstånd. 

AMH-nivån hos kvinnan är högst i 20–25 års ålder, vilket också är den mest fertila åldern i allmänhet. 

Hur går AMH-mätningen till?

AMH mäts i blod. Blodprovet tas i början av den naturliga menstruationscykeln. Det är inte tillrådligt att utföra mätningen om du använder ett kombinerat preventivmedel, såsom p-piller, preventivring eller p-plåster, eller om du ammar. 

Läs mer om fertilitetsrådgivning

För vem rekommenderas AMH-mätningen?

Det är tillrådligt att överväga AMH-mätningen om du är över 35 år och vill bilda en familj. För personer över 30 år rekommenderas AMH-mätningen om deras mors menstruation har upphört tidigt och klimakteriet har börjat tidigt vid en ålder av 40 år. Mätningen rekommenderas också för 30-åringar med endometrios  eller om äggstockarna har behandlats med en operation. 

Boka tid för Felicitas Mehiläinens fertilitetsrådgivning om du vill mäta din AMH-nivå. 


Läs mer

Varför Felicitas Mehiläinen

Felicitas Mehiläinen är Finlands ledande fertilitetsklinik och mest erfarna barnlöshetsklinik.
Vi har kompetens på internationell nivå på flera ställen i Finland: Helsingfors, Åbo, Villmanstrand och Uleåborg.
Hos oss får du bästa möjliga vård. Vi lyssnar till dig och planerar din behandling i enlighet med din livssituation. Vi tar hand om dig helhetsmässigt och känslosamt.
Våra lekare och andra specialister är toppexperter specialiserade på fertilitetsvård och därmed våra behandlingar ärtframgångsrika. Vår målsättning är alltid att verka för våra kunders bästa.