TIDSBOKNING
Hoppa till sidans innehåll
Lapsettomuustutkimukset

Specialvätskor för embryoodling

Speciallösningar för embryoodling hjälper embryot att fästa sig vid livmoderslemhinnan. De rekommenderas att användas särskilt om kvinnan har fått upprepade missfall före behandlingarna.

Speciallösningar för embryoodling

Speciallösningar för embryoodling hjälper embryot att fästa sig vid livmoderslemhinnan. Odlingslösningar innehåller en naturlig tillväxtfaktor, cytokin (GM-CSF). Cytokin förekommer under graviditeten och främjar kommunikationen mellan embryot och livmoderslemhinnan. Cytokinen i odlingslösningen skapar en tillväxtmiljö som efterliknar livmoderns naturliga miljö och ökar därmed sannolikheten för att embryot ska fästa sig. En låg halt av cytokin kan leda till att embryot inte fäster sig. Felicitas Mehiläinen använder EmbryoGen- och BlastGen-speciallösningar.

När används speciallösningar?

EmbryoGen-lösningen används när embryoåterföringen utförs den andra eller tredje dagen efter insamlingen av äggceller. BlastGen-lösningen används däremot i samband med blastocystodlingen (den så kallade långa odlingen).

Speciallösningarna rekommenderas att användas särskilt om det finns upprepade missfall eller biokemiska graviditeter bakom behandlingarna eller om ingen orsak till misslyckade fertilitetsbehandlingar har hittats.


Läs mer

Varför Felicitas Mehiläinen

Felicitas Mehiläinen är Finlands ledande fertilitetsklinik och mest erfarna barnlöshetsklinik.
Vi har kompetens på internationell nivå på flera ställen i Finland: Helsingfors, Åbo, Villmanstrand och Uleåborg.
Hos oss får du bästa möjliga vård. Vi lyssnar till dig och planerar din behandling i enlighet med din livssituation. Vi tar hand om dig helhetsmässigt och känslosamt.
Våra lekare och andra specialister är toppexperter specialiserade på fertilitetsvård och därmed våra behandlingar ärtframgångsrika. Vår målsättning är alltid att verka för våra kunders bästa.