TIDSBOKNING
Hoppa till sidans innehåll
Tietoa lapsettomuudesta

Information om barnlöshet

Vad är orsaken till barnlöshet?

Ofrivillig barnlöshet har blivit ett allt vanligare problem bland par. I Finland söker ungefär 3 000 nya par per år medicinsk hjälp för barnlöshet.

Barnlösheten kan bero på mannen, kvinnan eller på båda parterna. För en del förblir orsaken till barnlösheten oklar. De vanligaste orsakerna till barnlöshet är störningar i ägglossningen (20–30 procent av fallen), skador på äggledarna (10–20 procent), endometrios (10–20 procent) och spermans kvalitet (20–30 procent).

Det lönar sig inte alltid att vänta ett helt år

I allmänhet lönar det sig att komma till fertilitetsbehandling då man har försökt bli gravid i ett års tid. I vissa fall ska man dock inte vänta ett helt år. Det kan vara bra att komma tidigare på undersökning om kvinnan är över 35 år, menstruationscykeln är oregelbunden eller om man misstänker skador på äggledarna eller sänkt spermiekvalitet.

Läs mer

Varför Felicitas Mehiläinen

Felicitas Mehiläinen är Finlands ledande fertilitetsklinik och mest erfarna barnlöshetsklinik.
Vi har kompetens på internationell nivå på flera ställen i Finland: Helsingfors, Åbo, Villmanstrand och Uleåborg.
Hos oss får du bästa möjliga vård. Vi lyssnar till dig och planerar din behandling i enlighet med din livssituation. Vi tar hand om dig helhetsmässigt och känslosamt.
Våra lekare och andra specialister är toppexperter specialiserade på fertilitetsvård och därmed våra behandlingar ärtframgångsrika. Vår målsättning är alltid att verka för våra kunders bästa.