TIDSBOKNING
Hoppa till sidans innehåll
Itsellinen nainen

Ensamstående kvinnor

Fertilitetsbehandlingar för ensamstående kvinnor kan genomföras med naturlig cykel och donerade spermier.

Med en ensamstående kvinna avses en kvinna som medvetet vill bli förälder och ha ett barn ensam med hjälp av fertilitetsbehandlingar och donerade könsceller. När det blir aktuellt för en ensamstående kvinna att skaffa ett barn är det tillrådligt att först boka ett första besök hos Felicitas Mehiläinen.

Fertilitetsbehandlingar för ensamstående kvinnor

Ensamstående kvinnor görs gravida vanligtvis genom insemination, det vill säga konstbefruktning (på finska). Behandlingen kan genomföras med naturlig cykel om ägglossningen är lätt att hitta.

Sannolikheten att inseminationsbehandlingen lyckas varje gång är cirka 20 procent. Om graviditeten inte börjar efter 3–4 inseminationssessioner kan man överväga provrörsbefruktning som ett alternativ, som är en mer effektiv behandling än konstbefruktning.

Fertilitetsbehandlingar för ensamstående kvinnor skräddarsys alltid individuellt hos Felicitas Mehiläinen. För ensamstående kvinnor, precis som alla kunder, väljs alltid den form av fertilitetsbehandling som mest sannolikt ger det bästa resultatet.

Fertilitetsbehandlingar för ensamstående kvinnor genomförs med hjälp av donerade spermier. Användning av donerade könsceller kräver noggrann planering och beredning. Innan behandlingarna påbörjas förs även en diskussion med en psykolog.


Mer information:
Behandlingar med donerade könsceller
Lag om assisterad befruktning (Finlex.fi)
Moderskapslag (Finlex.fi)

Läs mer

Varför Felicitas Mehiläinen

Felicitas Mehiläinen är Finlands ledande fertilitetsklinik och mest erfarna barnlöshetsklinik.
Vi har kompetens på internationell nivå på flera ställen i Finland: Helsingfors, Åbo, Villmanstrand och Uleåborg.
Hos oss får du bästa möjliga vård. Vi lyssnar till dig och planerar din behandling i enlighet med din livssituation. Vi tar hand om dig helhetsmässigt och känslosamt.
Våra lekare och andra specialister är toppexperter specialiserade på fertilitetsvård och därmed våra behandlingar ärtframgångsrika. Vår målsättning är alltid att verka för våra kunders bästa.