TIDSBOKNING
Hoppa till sidans innehåll
Raskaana oleva nainen pitelee hellästi vatsaansa

Uppföljning av graviditet

Våra specialistläkare ger dig individuell vård, icke-brådskande service och trygghet under de olika stadierna av graviditeten.

Hos Felicitas Mehiläinen kan du utöver mödrarådgivningen få hjälp och stöd från en specialistläkare med erfarenhet av uppföljning av graviditet, det vill säga en perinatolog. Vi vill erbjuda alla gravida individuell, graviditetsspecifik och icke-brådskande service. Vid behov kan ett mottagningsbesök för uppföljning av graviditet ordnas även med kort varsel.

Boka tid hos en perinatolog

Vi använder den senaste tekniken för uppföljning av graviditet

Våra experter följer upp graviditeten med hjälp av toppmoderna maskinvaror. Vi använder en 4D-ultraljudsenhet för att få tredimensionell rörlig bild av fostret. Användningen av enheten gör detekteringen av strukturella avvikelser exaktare. Vi använder också en kardiotokograf som följer fostrets hjärtfrekvens och Felicitas Mehiläinens laboratorium.

Boka tid för 4D-ultraljudsundersökning

Hur ofta ska jag komma till uppföljning av graviditet?

Vi rekommenderar cirka fem besök för uppföljning av graviditet hos en läkare under graviditet:

Alla besök avtalas individuellt enligt önskemål. Efter förlossningen görs en efterkontroll.

Du kan boka ditt första besök på vår mödrarådgivning så snart graviditetstestet visar sig vara positivt. Felicitas Mehiläinens gynekologer som specialiserat sig på förlossning och uppföljning av graviditet, eller perinatologer, ger dig sakkunnigt stöd, service och vård i varje skede av graviditeten.

Boka tid hos en perinatolog

Läs mer om vår mödrarådgivning

Uppföljning av graviditet med hjälp av ultraljud

Det är tillrådligt att komma till en ultraljudsundersökning i början av graviditeten under graviditetsveckan 7. Undersökningen säkerställer att graviditeten är på rätt plats inuti livmodern och att fostret växer och utvecklas väl. Dessutom bestämmer läkaren graviditetens varaktighet och det beräknade förlossningsdatumet.

Det är tillrådligt att komma till det första besöket på mödrarådgivningen under graviditetsveckorna 10–13. Tidpunkten för efterföljande besök planeras individuellt. I senare stadier av graviditeten används ultraljudsundersökning för att bedöma fostrets anatomi, tillväxt och ställning samt moderkakans plats och funktion.

Hjärtfrekvensen kan ses senast från och med veckan 7.

Hur graviditeten fortskrider

Det är viktigt att graviditeten fortskrider på ett säkert sätt och att hela familjen mår bra. Därför lyssnar vi noga på de framtida föräldrarnas önskemål och behov. Hos Felicitas Mehiläinens rådgivning tar din egen barnmorska hand om uppföljningen av graviditeten under hela graviditeten, ända fram till förlossningen. Dessutom stöds du av en specialistläkare med erfarenhet av uppföljning av graviditet, som fungerar som din egen rådgivningsläkare. Vid behov stöder även våra par- och familjeterapeuter dig under graviditeten.

Varför Felicitas Mehiläinen

Felicitas Mehiläinen är Finlands ledande fertilitetsklinik och mest erfarna barnlöshetsklinik.
Vi har kompetens på internationell nivå på flera ställen i Finland: Helsingfors, Åbo, Villmanstrand och Uleåborg.
Hos oss får du bästa möjliga vård. Vi lyssnar till dig och planerar din behandling i enlighet med din livssituation. Vi tar hand om dig helhetsmässigt och känslosamt.
Våra lekare och andra specialister är toppexperter specialiserade på fertilitetsvård och därmed våra behandlingar ärtframgångsrika. Vår målsättning är alltid att verka för våra kunders bästa.