TIDSBOKNING
Hoppa till sidans innehåll
Naisparin hedelmöityshoidot

Kvinnliga par

Fertilitetsbehandlingar för kvinnliga par kan utföras med naturlig cykel och donerade spermier.

När det blir aktuellt för ett kvinnligt par att skaffa ett barn är det tillrådligt att först boka ett första besök hos Felicitas Mehiläinen. För oss är alla familjer lika och vi välkomnar er varmt till vår mottagning.

Fertilitetsbehandlingar för kvinnliga par

Den andra parten i ett kvinnligt par görs gravid vanligtvis genom insemination, det vill säga konstbefruktning (på finska). Behandlingen kan genomföras med naturlig cykel om ägglossningen är lätt att hitta.

Sannolikheten att inseminationsbehandlingen lyckas varje gång är cirka 20 procent. Om graviditeten inte börjar efter 3–4 inseminationssessioner kan man överväga provrörsbefruktning som ett alternativ, som är en mer effektiv behandling än konstbefruktning.

Fertilitetsbehandlingar för kvinnliga par skräddarsys alltid individuellt. För kvinnliga par väljs alltid den form av fertilitetsbehandling som mest sannolikt ger det bästa resultatet.

Fertilitetsbehandlingar för kvinnliga par genomförs med hjälp av donerade spermier. Användning av donerade könsceller kräver noggrann planering och beredning samt en diskussion med en psykolog.


Mer information:
Behandlingar med donerade könsceller
Läs om lagen om assisterad befruktning (Finlex.fi)
Läs om moderskapslagen (Finlex.fi)
Effekterna av den ändring av moderskapslagen som trädde i kraft 2019 på fertilitetsbehandlingar för kvinnliga par (på finska)

Läs mer

Varför Felicitas Mehiläinen

Felicitas Mehiläinen är Finlands ledande fertilitetsklinik och mest erfarna barnlöshetsklinik.
Vi har kompetens på internationell nivå på flera ställen i Finland: Helsingfors, Åbo, Villmanstrand och Uleåborg.
Hos oss får du bästa möjliga vård. Vi lyssnar till dig och planerar din behandling i enlighet med din livssituation. Vi tar hand om dig helhetsmässigt och känslosamt.
Våra lekare och andra specialister är toppexperter specialiserade på fertilitetsvård och därmed våra behandlingar ärtframgångsrika. Vår målsättning är alltid att verka för våra kunders bästa.