TIDSBOKNING
Hoppa till sidans innehåll

Fosterscreeningsundersökningar (NIPT)

Resultatet från en fosterscreeningsundersökning (NIPT) berättar risken för de vanligaste kromosomavvikelserna samt fostrets kön.

Hos Felicitas Mehiläinen är det möjligt att få tillgång till en NIPT-fosterscreeningsundersökning (NIPT = Non Invasive Prenatal Test) som görs från den gravida kvinnans blod. I moderns blodcirkulation kan man observera fostrets cellfria DNA. Undersökningsresultatet berättar risken för de vanligaste kromosomstörningarna, trisomier, och, om så önskas, fostrets kön, utan invasiv provtagning från fostret. Undersökningen innebär ingen risk för missfall.

Du kan boka tid för NIPT-fosterscreeningsundersökning genom att ringa vår kundtjänst. Du kan också lämna en kontaktbegäran till oss.

Lämna en kontaktbegäran

Det finns två typer av NIPT-undersökningar:

Undersökningen åtföljs alltid av en ultraljudsundersökning som görs av en perinatolog och ett besök på mottagningen.

NIPT-undersökning avslöjar Downs syndrom

NIPT-undersökningens tillförlitlighet för Downs syndrom är 99–100 procent. Ett onormalt resultat i NIPT-undersökningen bekräftas med ett moderkaks- eller fostervattenprov. Undersökningen kan göras från och med den 10:e graviditetsveckan.

Eftersom NIPT görs från moderns blodprov kan man minska fostervatten- och moderkaksprover och den därmed sammanhängande risken för missfall. Undersökningen är också lämplig som ett mer exakt och känsligt alternativ till traditionell screening eller som en ytterligare undersökning om resultatet från den traditionella screeningsundersökningen eller ultraljudsundersökningen är onormalt. En normal kromosomuppsättning är dock inte en garanti för barnets hälsa. En professionell rådgivning före screening- och kromosomundersökningar är mycket viktig.

Boka tid för en fosterscreeningsundersökning som som gör genom blodprov genom att ringa Felicitas Mehiläinens verksamhetsställe. Du kan också lämna en kontaktbegäran till oss.

Lämna en kontaktbegäran

Läs mer

Varför Felicitas Mehiläinen

Felicitas Mehiläinen är Finlands ledande fertilitetsklinik och mest erfarna barnlöshetsklinik.
Vi har kompetens på internationell nivå på flera ställen i Finland: Helsingfors, Åbo, Villmanstrand och Uleåborg.
Hos oss får du bästa möjliga vård. Vi lyssnar till dig och planerar din behandling i enlighet med din livssituation. Vi tar hand om dig helhetsmässigt och känslosamt.
Våra lekare och andra specialister är toppexperter specialiserade på fertilitetsvård och därmed våra behandlingar ärtframgångsrika. Vår målsättning är alltid att verka för våra kunders bästa.