TIDSBOKNING
Hoppa till sidans innehåll
Perinnöllisyysneuvonta on perinnöllisyyteen erikoistuneen lääkärin antamaa konsultointia

Genetisk rådgivning

Klinisk genetik är en specialitet inom medicin som diagnostiserar, behandlar och vägleder i frågor som rör ärftliga och medfödda sjukdomar.

I den genetiska rådgivningen diagnostiserar en läkare som är specialiserad på ärftlighet sjukdomar vars uppkomst påverkas av arvsmassan. När det gäller dessa sjukdomar ger genetikläkaren också råd om sjukdomens art, ärftlighet och eventuella behandling eller behovet av uppföljning. Läkaren bedömer också, med hjälp av olika undersökningar, vilken risk den som kommer till mottagningen eller till exempel hans eller hennes nuvarande eller framtida barn har för en viss sjukdom eller om någon sjukdom som förekommer i släkten är ärftlig.

Ärftliga orsaker bakom barnlöshet

Undersökning av barnlösheten och utredning av orsaken till missfall kan avslöja avvikelser relaterade till arvsmassan, såsom kromosomavvikelser, vars betydelse genetikläkaren förklarar. Genetikläkaren ger också råd om fosterundersökningar och embryodiagnostik.

Det är tillrådligt att konsultera en genetikläkare om du är orolig för graviditeten, fostrets utveckling eller barnets utvecklings- eller strukturella avvikelser eller om du vill bedöma din eller ditt barns risk att insjukna i en sjukdom som förekommer i släkten.

Boka tid för genetisk rådgivning

Om du blev intresserad av den genetiska rådgivningen kan du boka tid genom att ringa oss på 0104146650

Du kan också lämna en kontaktbegäran till oss genom att fylla i formuläret.

Varför Felicitas Mehiläinen

Felicitas Mehiläinen är Finlands ledande fertilitetsklinik och mest erfarna barnlöshetsklinik.
Vi har kompetens på internationell nivå på flera ställen i Finland: Helsingfors, Åbo, Villmanstrand och Uleåborg.
Hos oss får du bästa möjliga vård. Vi lyssnar till dig och planerar din behandling i enlighet med din livssituation. Vi tar hand om dig helhetsmässigt och känslosamt.
Våra lekare och andra specialister är toppexperter specialiserade på fertilitetsvård och därmed våra behandlingar ärtframgångsrika. Vår målsättning är alltid att verka för våra kunders bästa.