TIDSBOKNING
Hoppa till sidans innehåll
Alkiokuoren avaus

Öppning av embryots skal (AHA)

Att öppna embryots skal kan förbättra möjligheten att embryot ska fästa sig vid livmoderslemhinnan.

Embryot utvecklas och delar sig i en blastocyst som omges av embryots skal. Embryoskalet blir tunnare när embryot utvecklas. Oftast på den sjätte dagen efter befruktningen brister skalet och embryot kommer ut ur skalet. Att embryot kläcks är en förutsättning för att embryot ska kunna fästa sig vid livmoderslemhinnan. Ibland kan implantationen störas på grund av en funktionsstörning i proteiner i embryoskalet eller om embryoskalet är tjockare än normalt. 

Vid öppning av embryots skal (AHA, assisted hatching) kan man göra embryoskalet tunnare eller göra ett litet hål i det för att främja kläckningen med hjälp av antingen en speciell pipett, surgjord saltlösning eller laser. Ingreppet syftar till att säkerställa att eventuella anomalier i embryoskalets struktur inte hindrar embryot från att fästa sig vid livmodern. 

Öppningen av embryots skal används efter övervägande när ingen specifik orsak till upprepade misslyckade behandlingar har hittats eller när embryoskalet är tjockare än normalt.


Varför Felicitas Mehiläinen

Felicitas Mehiläinen är Finlands ledande fertilitetsklinik och mest erfarna barnlöshetsklinik.
Vi har kompetens på internationell nivå på flera ställen i Finland: Helsingfors, Åbo, Villmanstrand och Uleåborg.
Hos oss får du bästa möjliga vård. Vi lyssnar till dig och planerar din behandling i enlighet med din livssituation. Vi tar hand om dig helhetsmässigt och känslosamt.
Våra lekare och andra specialister är toppexperter specialiserade på fertilitetsvård och därmed våra behandlingar ärtframgångsrika. Vår målsättning är alltid att verka för våra kunders bästa.