AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön
Alkiokuoren avaus

Alkiokuoren avaus (AHA)

Alkiokuoren avaus voi parantaa alkion kiinnittymistä kohdun limakalvolle.

Alkio kehittyy ja jakautuu blastokystiksi, jota ympäröi alkiokuori. Alkiokuori ohenee alkion kehittyessä. Useimmiten kuudentena päivänä hedelmöittymisestä kuori repeytyy ja alkio pääsee ulos kuoresta. Alkion kuoriutuminen on edellytyksenä alkion kiinnittymiselle kohdun limakalvolle. Joskus alkion kiinnittyminen saattaa häiriintyä alkiokuoren proteiinien toiminnan häiriön vuoksi tai jos alkion kuori on normaalia paksumpi. 

Alkiokuoren avauksessa (AHA, assisted hatching) alkion kuorta voidaan ohentaa tai tehdä siihen pieni reikä kuoriutumisen edistämiseksi joko erityisen pipetin, happamoidun suolaliuoksen tai laserin avulla. Toimenpiteellä pyritään varmistamaan, että mahdollinen alkiokuoren rakenteen poikkeavuus ei estä alkion kiinnittymistä kohtuun. 

Alkiokuoren avausta käytetään harkitusti silloin, kun mitään erityistä syytä toistuville epäonnistuneille hoidoille ei ole löytynyt tai alkiokuori on normaalia paksumpi.

Lue myös

Miksi Felicitas Mehiläinen

17 500

lasta autettu maailmaan

30

vuotta lapsettomuushoitojen edelläkävijänä

1990

vuodesta lähtien

Felicitas Mehiläinen on lapsettomuushoitojen uranuurtajana Suomessa.
Meille kaikki ovat samanarvoisia. Haluamme auttaa juuri sinua toteuttamaan unelmasi perheestä.
Pääset nopeasti ja helposti alkuun varaamalla maksuttoman ensikäynnin lapsettomuushoitajalle. Aiempia tutkimuksia tai lähetettä ei tarvita.
Meillä on pitkä ja vankka kokemus ja osaaminen lapsettomuuden hoidosta hyvin tuloksin. Hoitoon tulevista 80 % saa lopulta syliinsä toivomansa lapsen.
Käytössämme ovat lapsettomuustutkimuksen viimeisin tietämys ja uusimmat menetelmät. Meiltä saat yksilöllistä hoitoa.
Toimimme neljällä paikkakunnalla: Helsinki, Turku, Oulu ja Lappeenranta. Hoitojen aloitus onnistuu myös Vaasassa. Vastaanottoja myös etänä.