AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön
Raskaana oleva nainen pitelee hellästi vatsaansa

Raskauden seuranta

Erikoislääkäreidemme vastaanotolla saat yksilöllistä hoitoa, kiireetöntä palvelua ja varmuutta raskauden eri vaiheisiin.

Felicitas Mehiläisessä voit äitiysneuvolan lisäksi saada apua ja tukea raskauden seurantaan perehtyneen erikoislääkärin eli perinatologin vastaanotolta. Haluamme tarjota kaikille odottaville yksilöllistä, raskauteen perehtynyttä ja kiireetöntä palvelua. Tarvittaessa raskauden seurannan vastaanottokäynti järjestyy lyhyelläkin varoitusajalla.

Varaa aika perinatologille

Hyödynnämme raskauden seurannassa viimeisintä tekniikkaa

Asiantuntijamme seuraavat raskautta huipputason laitteistojen avulla. Käytämme 4D-ultraäänilaitetta, jolla sikiöstä saadaan kolmiulotteista liikkuvaa kuvaa. Laitteen käyttö tarkentaa rakennepoikkeavuuksien havaitsemista. Käytössä on myös sikiön sykekäyrää seuraava kardiotokografi sekä Felicitas Mehiläisen laboratorio.

Varaa aikaa 4D-ultraäänitutkimukseen

Kuinka usein raskauden seurannassa tulisi käydä?

Suosittelemme raskauden aikana noin viittä raskauden seurantakäyntiä lääkärillä:

Kaikki käynnit sovitaan yksilöllisesti toiveiden mukaan. Synnytyksen jälkeen tehdään jälkitarkastus.

Voit varata ensimmäisen käynnin äitiysneuvolaamme heti kun raskaustesti osoittautuu positiiviseksi. Felicitas Mehiläisen synnytyksiin ja raskauden seurantaan erikoistuneilta gynekologeilta eli perinatologeilta saa osaavaa tukea, palvelua ja hoitoa raskauden jokaisessa vaiheessa.

Varaa aika perinatologille

Lue lisää äitiysneuvolastamme

Raskauden seuranta ultraäänen avulla

Varhaisraskauden ultraäänitutkimukseen kannattaa tulla raskausviikolla 7. Tutkimuksessa varmistetaan, että raskaus on oikeassa paikassa kohdun sisällä ja sikiö kasvaa ja kehittyy hyvin. Lisäksi lääkäri määrittää raskauden keston ja lasketun ajan.

Äitiysneuvolan ensikäynnille kannattaa tulla raskausviikoilla 10–13. Seuraavien käyntien ajankohdat suunnitellaan yksilöllisesti. Myöhemmissä raskauden vaiheissa ultraäänitutkimusta käytetään sikiön rakenteiden, kasvun, sikiön asennon sekä istukan paikan ja istukan toiminnan arviointiin.

Sydämen syke voidaan nähdään viimeistään viikosta 7 eteenpäin.

Raskauden eteneminen

On tärkeää, että raskaus etenee turvallisesti ja koko perhe voi hyvin. Siksi kuuntelemme tarkasti tulevien vanhempien toiveita ja tarpeita. Felicitas Mehiläisen neuvolassa oma kätilö huolehtii raskauden seurannasta koko raskauden ajan, aina vauvan syntymään saakka. Lisäksi tukena on raskauden seurantaan perehtynyt erikoislääkäri, joka toimii omana neuvolalääkärinä. Tarvittaessa raskauden tukena ovat myös pari- ja perheterapeuttimme.

Lue myös

Miksi Felicitas Mehiläinen

17 500

lasta autettu maailmaan

30

vuotta lapsettomuushoitojen edelläkävijänä

1990

vuodesta lähtien

Felicitas Mehiläinen on lapsettomuushoitojen uranuurtajana Suomessa.
Meille kaikki ovat samanarvoisia. Haluamme auttaa juuri sinua toteuttamaan unelmasi perheestä.
Pääset nopeasti ja helposti alkuun varaamalla maksuttoman ensikäynnin lapsettomuushoitajalle. Aiempia tutkimuksia tai lähetettä ei tarvita.
Meillä on pitkä ja vankka kokemus ja osaaminen lapsettomuuden hoidosta hyvin tuloksin. Hoitoon tulevista 80 % saa lopulta syliinsä toivomansa lapsen.
Käytössämme ovat lapsettomuustutkimuksen viimeisin tietämys ja uusimmat menetelmät. Meiltä saat yksilöllistä hoitoa.
Toimimme neljällä paikkakunnalla: Helsinki, Turku, Oulu ja Lappeenranta. Hoitojen aloitus onnistuu myös Vaasassa. Vastaanottoja myös etänä.