Felicitas Mehiläisessä on mahdollisuus päästä odottavan äidin verestä tehtävään NIPT-sikiöseulontatutkimukseen (NIPT eli Non Invasive Prenatal Test). Äidin verenkierrosta voidaan osoittaa sikiön soluvapaata DNA:ta. Tutkimuksen tulos kertoo ilman sikiöön kajoavaa näytteenottoa riskin tavallisimmille kromosomihäiriöille, trisomioille, ja haluttaessa myös sikiön sukupuolen. Tutkimukseen ei liity keskenmenoriskiä.

Voit varata ajan NIPT-sikiöseulontatutkimukseen soittamalla asiakaspalveluumme. Halutessasi voit myös jättää meille yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö

NIPT-tutkimuksia on tarjolla kahdenlaisia:

  • Suppeampi NIPT tutkii tavallisimmat kromosomipoikkeavuudet, joita ovat Downin oireyhtymän lisäksi 18-ja 13-trisomiat ja sukukromosomien poikkeavuudet.
  • Laajempi NIPT tutkii koko sikiön kromosomistoa ja myös pienempiä muutoksia kromosomien sisällä.

Tutkimukseen liittyy aina perinatologin tekemä ultraäänitutkimus ja vastaanottokäynti.

Tutkimus paljastaa Downin oireyhtymän

NIPT-tutkimuksen luotettavuus Downin oireyhtymän osalta on 99–100 prosenttia. Poikkeava NIPT tulos varmistetaan istukka- tai lapsivesinäytteestä. Tutkimus voidaan tehdä raskausviikosta 10 lähtien.

Koska NIPT tehdään äidin verinäytteestä, voidaan sen avulla lapsivesi- ja istukkanäytetutkimuksia ja niihin liittyvää keskenmenoriskiä vähentää huomattavasti. Tutkimus sopii myös tarkemmaksi ja herkemmäksi vaihtoehdoksi perinteiselle seulonnalle tai jatkotutkimukseksi, jos perinteinen seulontatutkimus tai ultraäänitutkimus on poikkeava. Normaali kromosomisto ei kuitenkaan ole tae syntyvän lapsen terveydestä. Asiantunteva neuvonta ennen seulonta- ja kromosomitutkimuksia on hyvin tärkeää.

Varaa aika verestä tehtävään sikiöseulontatutkimukseen soittamalla Felicitas Mehiläisen toimipisteeseen. Voit myös jättää meille yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö

Lue asiakaskokemus NIPT-tutkimuksestamme:
Nata Salmela: Mikä ihmeen NIPT-tutkimus?