AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön

Raskauden seuranta ja synnytys

Raskaus on aina yksilöllinen koko elämää mullistava tilanne, johon liittyy normaalisti erilaisia fyysisisiä ja psyykkisiä muutoksia.

Siirry osioon: Raskauden seuranta, Äitiysneuvola, Äitiysfysioterapia, Synnytysvalmennus, Synnytyspelko, Keskenmenoneuvola

Raskauden aikaisten muutosten tarkoituksena on auttaa raskaanaolevan elimistöä kestämään raskauden aiheuttamia rasituksia, varmistaa sikiön kehitystä ja kasvua, tuoda turvaa synnytykseen ja valmistaa tulevaan vanhemmuuteen.

Raskauden muutosten seuranta

Raskaus aiheuttaa elimistössä monia erilaisia muutoksia pitkin raskausaikaa. Kokeneet kätilömme huolehtivat raskauden seurannasta koko raskauden ajan, aina syntymään saakka. Lisäksi erikoislääkäreidemme vastaanotolla saat yksilöllistä, kiireetöntä palvelua ja varmuutta raskauden eri vaiheisiin.

Lisätietoa raskauden seurannasta

Äitiysneuvolamme kätilöt ovat tukenasi

Kätilömme kulkevat rinnallasi koko raskauden ajan. Koska jokainen raskaus on erilainen, on tärkeää että raskauden seuranta ja synnytysvalmennus toteutetaan tulevien vanhempien tarpeet ja toiveet huomioiden. Äitiysneuvolamme tavoitteena on, että raskaus etenee turvallisesti aina lapsen syntymään saakka.

Lue lisää äitiysneuvolastamme

Lisätukea synnytysvalmennuksesta

Synnytysvalmennuksesta saat kätilöidemme juuri sinulle räätälöimän henkilökohtaisen valmennuksen synnytykseen ja uuteen elämäntilanteeseen liittyen – myös etänä.

Synnytysvalmennus suunnitellaan aina yksilöllisesti jokaisen perheen omat toiveet huomioiden. Synnytysvalmennuksemme sopii kaikille odottaville äideille ja perheille.

Tutustu synnytysvalmennukseemme

Synnytyspelkoon saa apua

Lähes jokainen synnyttäjä jännittää tulevaa synnytystä. Synnytyspelosta puhutaan, kun synnytykseen liittyvät ajatukset alkavat kuormittaa arkea tai unta. Synnytyspelon kanssa ei kannata jäädä yksin vaan asiasta kannattaa puhua rohkeasti. Jos synnytys pelottaa, meiltä saat juuri sinulle sopivaa tukea ja ohjausta.

Synnytyspelkovastaanoton kätilömme on kanssakulkija naisen ja perheen synnytysmatkalla tarjoten tukea, tietoa ja taitoa asiakkaamme parhaaksi.

Lisätietoa synnytyspelosta ja sen hoidosta

Äitiysfysioterapiaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin

Äitiysfysioterapiassa saat fysioterapeuteiltamme kokonaisvaltaista ennaltaehkäisevää ja kuntouttavaa kehonhuoltoa, sekä voimaa raskauteen ja palautumiseen. Äitiysfysioterapeuttimme auttavat sopeutumaan raskausajan tuomiin muutoksiin, kipuihin ja vaivoihin, edistäen odottajan hyvinvointia ja jaksamista. Äitiysfysioterapiasta on apua myös synnytyksen jälkeen mm. kehon kuntouttamiseen ja liikunnan aloittamiseen liittyen.

Tutustu äitiysfysioterapiaan

Keskenmenoneuvolamme on tukenasi

Keskenmeno on kriisi, joka herättää suuria tunteita. Keskenmeno on kokonaisvaltainen kokemus, sillä se koetaan myös fyysisesti. Myös kumppani voi tuntea neuvottomuutta ja riittämättömyyttä. Asiantuntijamme tarjoavat yksilöllistä ja kiireetöntä apua keskenmenosta selviämiseen.

Tutustu keskenmenoneuvolaamme

Raskausajan erilaiset tunteet ja ajatukset

On luonnollista, että raskauteen liittyy erilaisia tunteita, ja varsinkin ensisynnyttäjien on tavallista pohtia erilaisia supistuksiin, synnytyskipuihin ja synnytykseen liittyviä kysymyksiä ja pelkoja.

Myös vanhemmuus ja vanhemmuuteen liittyvät uudet roolit, odotukset ja erilaiset tunteet ovat yleisiä ja askarruttavat jokaista vanhempaa. Ristiriitaisista tunteista, epäilyksen hetkistä ja kielteisistä ajatuksista voi olla vaikeaa puhua.

Kokeneet yksilöterapiaan, pariterapiaan ja seksuaaliterapiaan erikoistuneet psykoterapeuttimme ovat tukenasi.

Lisätietoa terapiapalveluistamme

Me Felicitas Mehiläisessä tarjoamme aina yksilöllistä, raskauteen perehtynyttä ja kiireetöntä palvelua. Kuuntelemme huolellisesti vanhempien erilaisia toiveita, tarpeita ja huolia.

Lue myös

Miksi Felicitas Mehiläinen

17 500

lasta autettu maailmaan

30

vuotta lapsettomuushoitojen edelläkävijänä

1990

vuodesta lähtien

Felicitas Mehiläinen on lapsettomuushoitojen uranuurtajana Suomessa.
Meille kaikki ovat samanarvoisia. Haluamme auttaa juuri sinua toteuttamaan unelmasi perheestä.
Pääset nopeasti ja helposti alkuun varaamalla maksuttoman ensikäynnin lapsettomuushoitajalle. Aiempia tutkimuksia tai lähetettä ei tarvita.
Meillä on pitkä ja vankka kokemus ja osaaminen lapsettomuuden hoidosta hyvin tuloksin. Hoitoon tulevista 80 % saa lopulta syliinsä toivomansa lapsen.
Käytössämme ovat lapsettomuustutkimuksen viimeisin tietämys ja uusimmat menetelmät. Meiltä saat yksilöllistä hoitoa.
Toimimme neljällä paikkakunnalla: Helsinki, Turku, Oulu ja Lappeenranta. Hoitojen aloitus onnistuu myös Vaasassa. Vastaanottoja myös etänä.