TIDSBOKNING
Hoppa till sidans innehåll

Uppföljning av graviditet och förlossning

Graviditeten är alltid en individuell livsförändrande situation som normalt innebär olika fysiska och psykiska förändringar.

Syftet med förändringar under graviditeten är att hjälpa den gravida kvinnans kropp att motstå de påfrestningar som orsakas av graviditeten, säkerställa fostrets utveckling och tillväxt, ge säkerhet vid förlossningen och förbereda kvinnan för framtida föräldraskap.

Uppföljning av förändringar vid graviditet

Graviditet orsakar många olika förändringar i kroppen under hela graviditeten. Våra erfarna barnmorskor tar hand om uppföljningen av graviditeten under hela graviditeten, ända fram till förlossningen. Dessutom ger våra specialistläkare dig individuell, icke-brådskande service och trygghet under de olika stadierna av graviditeten.

Läs mer om uppföljning av graviditet

Barnmorskor i vår mödrarådgivning stöder dig

Våra barnmorskor går bredvid dig under hela graviditeten. Eftersom varje graviditet är unik är det viktigt att uppföljningen av graviditeten och förlossningsförberedelsen genomförs med beaktande av de framtida föräldrarnas behov och önskemål. Målet med vår mödrarådgivning är att graviditeten ska framskrida på ett säkert sätt tills barnet är fött.

Läs mer om vår mödrarådgivning

Ytterligare stöd från förlossningsförberedelse

I förlossningsförberedelsen ger våra barnmorskor dig personlig förberedelse, skräddarsydd just för dig, för förlossning och den nya livssituationen – även på distans.

Förlossningsförberedelsen planeras alltid individuellt med beaktande av varje familjs egna önskemål. Vår förlossningsförberedelse är lämplig för alla gravida kvinnor och familjer.

Läs mer om vår förlossningsförberedelse

Det är möjligt att få hjälp för förlossningsrädsla

Nästan alla gravida kvinnor är nervösa inför den kommande förlossningen. Man talar om förlossningsrädsla när tankar relaterade till förlossning börjar belasta vardagen eller sömnen. Bli inte ensam med förlossningsrädsla utan prata modigt om den. Om du är rädd för förlossningen ger vi stöd och handledning som är lämpliga för dig.

Vår barnmorska på mottagningen för förlossningsrädsla är en medresenär på kvinnans och familjens förlossningsresa. Han eller hon ger stöd, information och färdigheter för vår kunds bästa.

Läs mer om förlossningsrädsla och dess behandling

Moderskapsfysioterapi för övergripande välbefinnande

I moderskapsfysioterapin får du övergripande förebyggande och rehabiliterande kroppsvård från våra fysioterapeuter samt styrka för graviditet och återhämtning. Våra moderskapsfysioterapeuter hjälper dig att anpassa dig till de förändringar, smärtor och besvär som graviditeten orsakar, vilket främjar ditt välbefinnande  och din ork. Moderskapsfysioterapin är också till hjälp efter förlossningen, bl.a. med tanke på att rehabilitera kroppen och börja motionera.

Läs mer om moderskapsfysioterapi

Vår missfallsrådgivning stöder dig

Ett missfall är en kris som väcker stora känslor. Missfallet är en övergripande känsla, eftersom det också känns fysiskt. Även partnern kan känna sig hjälplös och otillräcklig. Våra experter erbjuder individuell och icke-brådskande hjälp för att återhämta sig efter ett missfall.

Läs mer om vår missfallsrådgivning

Olika känslor och tankar under graviditet

Det är naturligt att ha olika känslor under graviditeten, och det är vanligt att särskilt förstföderskor funderar över olika frågor och rädslor relaterade till sammandragningar, förlossningssmärtor och förlossning.

Föräldraskap och de nya roller, förväntningar och olika känslor som är förknippade med föräldraskap är också vanliga och sysselsätter varje förälders tankar. Det kan vara svårt att tala om motstridiga känslor, tvivel och negativa tankar.

Våra erfarna psykoterapeuter som specialiserat sig på individuell terapiparterapi och sexualterapi är här för att stödja dig.

Läs mer om våra terapitjänster

På Felicitas Mehiläinen erbjuder vi alltid individuell, graviditetsspecifik och icke-brådskande service. Vi lyssnar noga på föräldrarnas olika önskemål, behov och bekymmer.


 

Läs mer

Varför Felicitas Mehiläinen

Felicitas Mehiläinen är Finlands ledande fertilitetsklinik och mest erfarna barnlöshetsklinik.
Vi har kompetens på internationell nivå på flera ställen i Finland: Helsingfors, Åbo, Villmanstrand och Uleåborg.
Hos oss får du bästa möjliga vård. Vi lyssnar till dig och planerar din behandling i enlighet med din livssituation. Vi tar hand om dig helhetsmässigt och känslosamt.
Våra lekare och andra specialister är toppexperter specialiserade på fertilitetsvård och därmed våra behandlingar ärtframgångsrika. Vår målsättning är alltid att verka för våra kunders bästa.