TIDSBOKNING
Hoppa till sidans innehåll
Mikä on POC-tutkimus?

POC-undersökning

POC-undersökningen gör det möjligt att undersöka om missfallet berodde på en kromosomavvikelse.

POC-undersökningen gör det möjligt att undersöka om missfallet berodde på en kromosomavvikelse.

Tyvärr slutar en del av kliniskt fastställda graviditeter i ett missfall, de flesta redan under den första trimestern. Av dessa beror mer än 50 procent på kromosomavvikelser.

Alla fosterceller måste ha två kopior av varje kromosom, en av moderns äggcell och en av faderns spermie. Varje cell måste innehålla sammanlagt 46 kromosomer. Kromosomavvikelser som beror på ett felaktigt antal kromosomer kan leda till ett missfall.

POC-undersökningen (Product of Conception) gör det möjligt att undersöka om missfallet berodde på en kromosomavvikelse. I undersökningen bestäms alla kromosomer i missfallsvävnaden med hjälp av NGS-tekniken. Utöver vävnadsprovet krävs moderns blodprov.

Vilka är fördelarna med POC-undersökningen?

Undersökningen är mycket tillförlitlig och resultat erhålls i 99 procent av fallen. Undersökningen är särskilt nyttig vid upprepade missfall eller efter fertilitetsbehandlingar.

Undersökningsresultatet kan användas vid val av behandlingsmetoder, till exempel med hjälp av embryodiagnostik kan man undersöka embryots kromosomer innan embryot återförs till livmodern. Undersökningsresultaten gås igenom på mottagningen och nödvändiga ytterligare åtgärder planeras.

För mer information om POC-undersökningen, kontakta vår kundtjänst eller lämna en kontaktbegäran.

Läs mer

Varför Felicitas Mehiläinen

Felicitas Mehiläinen är Finlands ledande fertilitetsklinik och mest erfarna barnlöshetsklinik.
Vi har kompetens på internationell nivå på flera ställen i Finland: Helsingfors, Åbo, Villmanstrand och Uleåborg.
Hos oss får du bästa möjliga vård. Vi lyssnar till dig och planerar din behandling i enlighet med din livssituation. Vi tar hand om dig helhetsmässigt och känslosamt.
Våra lekare och andra specialister är toppexperter specialiserade på fertilitetsvård och därmed våra behandlingar ärtframgångsrika. Vår målsättning är alltid att verka för våra kunders bästa.