TIDSBOKNING
Hoppa till sidans innehåll

Parterapi

Fertilitetsbehandlingar sätter parförhållandet på prov. I parterapi granskar man parförhållandet och dess dynamik på neutral grund.

Barnlösheten är en av de stora kriserna i livet och parförhållandet. Det skakar om alla aspekter av individernas personlighet och deras parförhållande. 

Under fertilitetsbehandlingar måste många genomgå berg- och dalbana av hopp och besvikelse. Alla bearbetar sin besvikelse och sorg på sitt eget sätt. Olika sätt att hantera besvikelser kan orsaka konflikter mellan paret i parförhållandet, liksom hur paret kan stödja varandra i en eventuell sorgeprocess.

Särskilt under långvariga fertilitetsbehandlingar kan par få hjälp från parterapi. I parterapi fokuserar man på att granska parförhållandet och dess dynamik på neutral grund. Parterapi är en typ av individuell terapi tillsammans. 

Parterapi hjälper när graviditeten slutar i missfall

En förväntad graviditet slutar inte alltid i att ett barn föds. Ett missfall är en traumatisk kris med en plötslig och oväntad förlust av något mycket betydelsefullt. Vid ett missfall är det viktigt att bearbeta förlusten så bra som möjligt också med tanke på framtida behandlingar eller graviditeter. Missfallet väcker många olika, starka känslor, vilket kan överraska. Parterapi är ofta till hjälp när parets förväntade graviditet slutar i missfall. 

Fertilitetsbehandlingar kan också sluta utan resultat och den stora önskan om en graviditet och ett barn går inte i uppfyllelse. Det kan vara svårt och ta lång tid att ge upp drömmen om att få ett barn. Förutom partnern och närstående kan sorgearbetet kräva professionellt stöd.

Förutom parterapi omfattar våra tjänster också individuell terapi och sexualterapi.

Varför Felicitas Mehiläinen

Felicitas Mehiläinen är Finlands ledande fertilitetsklinik och mest erfarna barnlöshetsklinik.
Vi har kompetens på internationell nivå på flera ställen i Finland: Helsingfors, Åbo, Villmanstrand och Uleåborg.
Hos oss får du bästa möjliga vård. Vi lyssnar till dig och planerar din behandling i enlighet med din livssituation. Vi tar hand om dig helhetsmässigt och känslosamt.
Våra lekare och andra specialister är toppexperter specialiserade på fertilitetsvård och därmed våra behandlingar ärtframgångsrika. Vår målsättning är alltid att verka för våra kunders bästa.