AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön
Felicitas

Munasolun mikroinjektio eli ICSI

Mikroinjektiossa yksittäinen siittiö viedään munasolun sisään. Mikroinjektiota voidaan käyttää, mikäli hedelmöittyminen ei onnistu maljahedelmöityksellä.

Koeputkihedelmöityshoito eli IVF vaatii riittävän hyvälaatuisia siittiöitä. Aina miehellä ei ole niitä tarpeeksi. Tällöin koeputkihedelmöityksen yhteydessä voidaan käyttää munasolun mikrohedelmöitystä. Mikrohedelmöitystä käytetään toisinaan myös, vaikka siittiöt olisivat laadukkaita, mutta hedelmöittymistä ei jostain syystä tapahdu. Menetelmä on ollut käytössä 1990-luvun alusta.

Mikä on munasolun mikroinjektio?

Munasolujen mikroinjektiossa eli ICSI-hoidossa (intracytoplasmic sperm injection) yksittäinen siittiö poimitaan pestystä spermanäytteestä ja viedään munasolun sisään ohuella neulalla tarkoitukseen kehitetyn laitteiston ja mikroskoopin avulla. Jos miehen siemennestenäytteestä ei löydy yhtään siittiötä, mutta niitä on kuitenkin kiveskudoksessa, siittiöitä voidaan kerätä ohutneulanäytteellä suoraan lisäkiveksistä tai kiveksistä. Injektiossa voidaan käyttää myös pakastettuja siittiöitä. Muutoin hoito toteutetaan kuten koeputkihedelmöityshoito eli IVF. 

Mikroinjektiota  varten munasoluja kypsytetään kuten tavallisessa koeputkihedelmöityksessä, joten pariskunnan kannalta se sujuu käytännössä samalla tavoin. Varsinainen mikrohedelmöitys tapahtuu laboratoriossa: munasolun sisään ruiskutetaan vain yksi siittiö ohuella lasineulalla.

ICSI:n avulla hedelmöittyneiden munasolujen jakauduttua alkioiksi niistä valitaan yksi tai kaksi parasta, jotka siirretään kohtuun – aivan kuten tavallisessa koeputkihedelmöityksessä.

Lue myös

Miksi Felicitas Mehiläinen

17 500

lasta autettu maailmaan

30

vuotta lapsettomuushoitojen edelläkävijänä

1990

vuodesta lähtien

Felicitas Mehiläinen on lapsettomuushoitojen uranuurtajana Suomessa.
Meille kaikki ovat samanarvoisia. Haluamme auttaa juuri sinua toteuttamaan unelmasi perheestä.
Pääset nopeasti ja helposti alkuun varaamalla maksuttoman ensikäynnin lapsettomuushoitajalle. Aiempia tutkimuksia tai lähetettä ei tarvita.
Meillä on pitkä ja vankka kokemus ja osaaminen lapsettomuuden hoidosta hyvin tuloksin. Hoitoon tulevista 80 % saa lopulta syliinsä toivomansa lapsen.
Käytössämme ovat lapsettomuustutkimuksen viimeisin tietämys ja uusimmat menetelmät. Meiltä saat yksilöllistä hoitoa.
Toimimme neljällä paikkakunnalla: Helsinki, Turku, Oulu ja Lappeenranta. Vastaanottoja myös etänä.