Siirry osioon: Äitiysneuvola, Lastenneuvola, Kokemuksia äitiysneuvolasta

Jokainen raskaus on erilainen. Siksi on tärkeää, että raskauden seuranta ja synnytysvalmennus toteutetaan tulevien vanhempien tarpeet ja toiveet huomioiden. Äitiysneuvolamme tavoitteena on, että raskaus etenee turvallisesti ja koko perhe voi hyvin.

Äitiysneuvolassa turvallisin mielin kohti synnytystä

Felicitas Mehiläisen äitiysneuvola on yksityinen neuvola, jossa raskauttasi seuraa aina kokenut kätilö ja erikoislääkäri, joka on raskauden seurantaan perehtynyt perinatologi. Hoidostasi vastaavat aina samat ammattilaiset, joilla on tilanteestasi kokonaisvaltainen käsitys. Seuranta ja hoito toteutetaan yksilöllisesti ja toiveitasi kuunnellen.

Voit varata ensimmäisen käynnin neuvolaamme heti kun raskaustesti osoittautuu positiiviseksi. Perheen oma kätilö huolehtii seurannasta koko raskauden ajan. Lisäksi tukena on raskauden seurantaan perehtynyt erikoislääkäri, joka toimii omana neuvolalääkärinä.

Äitiysneuvolamme sijaitsee Helsingissä osoitteessa Mannerheimintie 20 A, 4. ja 5. kerros. Voit varata ajan äitiysneuvolaamme numerosta 010 414 6650.

Soita ja varaa aika äitiysneuvolaan

Lue myös:
Raskauden seuranta

Milloin äitiysneuvolaan?

Ensimmäinen neuvolakäynti sijoittuu yleensä raskausviikoille 10–13. Jatkokäyntien aikataulu suunnitellaan yhdessä. Suosituksena on, että raskausviikkojen 10–28 aikana vastaanotolla käydään neljän viikon välein, viikoilla 28–36 kahden viikon välein ja viikoilla 36–40 viikon välein. Mikäli vauva ei ole syntynyt vielä raskausviikolla 40, käydään vastaanotolla kahdesti viikossa.

Synnytyksen jälkeen moni käy tutussa neuvolassa jälkitarkastuksessa. Myös kotikäynti on mahdollinen.

Äitiysneuvolassa apuna alan viimeisin tekniikka

Asiantuntevan henkilökunnan lisäksi neuvolalääkärillämme on käytössä huipputason laitteisto. Raskaudentilan ja sikiön tutkimukset tehdään 4D-ultraäänilaitteella. Vanhemmat saavat kuvat tulevasta vauvastaan OmaMehiläinen-sovellukseen tai halutessaan muistitikulle.

Neuvolassamme on käytössä myös kardiotokografilaitteisto, jolla voidaan seurata sikiön sydämen sykettä ja kohdun supistuksia loppuraskauden aikana.

Lastenneuvolasta saat yksilöllistä hoitoa

Yksityinen lastenneuvolamme huolehtii vastasyntyneistä, kouluikäisistä sekä heidän perheistään edistäen koko perheen hyvinvointia ja terveyttä kokonaisvaltaisesti.

Lastenneuvolan yhteydessä toimii myös imetysohjaajavastaanotto.

Lastenneuvola sijaitsee Töölössä osoitteessa Pohjoinen Hesperiankatu 17 A, 00260 Helsinki. Ajan lastenneuvolaan voit varata numerosta 010 414 4643.

Soita ja varaa aika lastenneuvolaan

Lue lisää:
Lisätietoa lastenneuvolan palveluista

Perhevalmennus olennainen osa raskaudenajan hoitoa

Äitiysneuvolassamme pääsee osallistumaan monipuoliseen yksityiseen perhevalmennukseen, jossa käydään läpi synnytykseen liittyviä asioita, sopeutumista tulevaan elämänvaiheeseen ja vanhemmuuteen sekä annetaan käytännönläheistä tietoa vauvan hoidosta. Valmennuskertoja on yleensä kolme, joista ensimmäinen sijoittuu raskausviikoille 28–30. Valmennuskäynnit suunnitellaan jokaisen odottavan perheen aikataulujen mukaan.

Felicitas Mehiläisen ammattitaitoiset perheterapeutit auttavat, mikäli raskauteen ja synnytykseen liittyy huolia ja pelkoja, joita on syytä käsitellä ammattilaisen avulla. Myös ravitsemusterapeuttimme ovat tarvittaessa tukena raskausaikana. Yksityisen äitiysneuvolan palvelut kuuluvat osittain Kela-korvauksen piiriin.

Saat lisätietoa äitiysneuvolastamme ottamalla yhteyttä Felicitas Mehiläisen asiakaspalveluun. Voit jättää meille myös yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö

Kokemuksia äitiysneuvolastamme:
Oona Tolppanen Felicitaksen äitiysneuvolasta: ”Olen entistä luottavaisemmin mielin”
Eevi Teittinen: ”Yksityinen neuvola – mitä ja miksi”
Nata Salmela: ”Neuvola yksityisellä puolella – miksi, miten ja missä?”