Felicitas Mehiläisen äitiysneuvola

Jokainen raskaus on erilainen. Siksi on tärkeää, että raskauden seuranta ja synnytysvalmennus toteutetaan tulevien vanhempien tarpeet ja toiveet huomioiden. Äitiysneuvolamme tavoitteena on, että raskaus etenee turvallisesti ja koko perhe voi hyvin. 

Turvallisin mielin kohti synnytystä

Felicitas Mehiläisen äitiysneuvola on yksityinen neuvola, jossa seurataan raskauden etenemistä aina lapsen syntymään saakka.  

Voit varata ensimmäisen käynnin neuvolaamme heti kun raskaustesti osoittautuu positiiviseksi. Perheen oma kätilö huolehtii seurannasta koko raskauden ajan. Lisäksi tukena on raskauden seurantaan perehtynyt erikoislääkäri, joka toimii omana neuvolalääkärinä.

Lue myös: Raskauden seuranta

Käynnit äitiysneuvolassa

Ensimmäinen neuvolakäynti sijoittuu yleensä raskausviikoille 10–13. Jatkokäyntien aikataulu suunnitellaan yhdessä. Suosituksena on, että raskausviikkojen 10–28 aikana vastaanotolla käydään neljän viikon välein, viikoilla 28–36 kahden viikon välein ja viikoilla 36–40 viikon välein. Mikäli vauva ei ole syntynyt vielä raskausviikolla 40, käydään vastaanotolla kahdesti viikossa. Synnytyksen jälkeen moni käy tutussa neuvolassa jälkitarkastuksessa. Myös kotikäynti on mahdollinen. 

Äitiysneuvolassa apuna alan viimeisin tekniikka

Asiantuntevan henkilökunnan lisäksi neuvolalääkärillämme on käytössä huipputason laitteisto. Raskaudentilan ja sikiön tutkimukset tehdään 4D-ultraäänilaitteella. Vanhemmat saavat kuvat tulevasta vauvastaan oma Mehiläisen aplikaatioon tai halutessa muistikulle.

Neuvolassamme on käytössä myös kardiotokografilaitteisto, jolla voidaan seurata sikiön sydämen sykettä ja kohdun supistuksia loppuraskauden aikana.

Perhevalmennus olennainen osa raskaudenajan hoitoa

Äitiysneuvolassamme pääsee osallistumaan monipuoliseen yksityiseen perhevalmennukseen, jossa käydään läpi synnytykseen liittyviä asioita, sopeutumista tulevaan elämänvaiheeseen ja vanhemmuuteen sekä annetaan käytännönläheistä tietoa vauvan hoidosta. Valmennuskertoja on yleensä kolme, joista ensimmäinen sijoittuu raskausviikoille 28–30. Valmennuskäynnit suunnitellaan jokaisen odottavan perheen aikataulujen mukaan.

Felicitas Mehiläisen ammattitaitoiset perheterapeutit auttavat, mikäli raskauteen ja synnytykseen liittyy huolia ja pelkoja, joita on syytä käsitellä ammattilaisen avulla. Myös ravitsemusterapeuttimme ovat tarvittaessa tukena raskausaikana. Yksityisen äitiysneuvolan palvelut kuuluvat osittain Kela-korvauksen piiriin.

Saat lisätietoa äitiysneuvolastamme ottamalla yhteyttä Felicitas Mehiläisen asiakaspalveluun. Voit jättää meille myös yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö

Kokemuksia äitiysneuvolastamme

Vauvauutisia (Eevi Teittinen)
Neuvola yksityisellä puolella – Miksi, miten ja missä (Nata Salmela)