AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön
Asiantuntijakirjeet

Kätilö Nina Harjusen kirje synnytyspelosta kärsivälle

Felicitas Mehiläisen kätilö ja IVF-hoitaja Nina Harjunen kirjoitti kirjeen niille, jotka tarvitsevat apua tai tukea synnytyspelkoon liittyen. Kirje on osa kirjoitussarjaa, jossa Felicitas Mehiläisen asiantuntijat kannustavat lukijaa pohtimaan omaa hedelmällisyyttään ja suhtautumistaan siihen.

Aiheuttaako lähestyvä tai jo koettu synnytys hämmennystä tai pelkoa?

Hei sinä joka mietit tulevaa synnytystäsi tai podet pelkoa synnytykseen liittyen. Pohditko synnytyksen eri vaiheita, erilaisia kivunlievitykseen liittyviä vaihtoehtoja tai synnytystilanteeseen liittyviä muita ajatuksia ja toiveita? Voi myös olla, että olet jo synnyttänyt ja haluat käydä synnytystäsi läpi yhdessä ammattilaisen kanssa.

Synnytys on jokaisen raskaana olevan ja myös raskaaksi haluavan naisen ja puolison ajatuksissa. Synnytys on elämän suurimpia ja elämän mullistavimpia kokemuksia, ja on selvää että se mietityttää ja luo erilaisia mielikuvia ja toisinaan jopa pelkoa.

Lisäksi sosiaalinen media tulvii tietoa, kuvia ja videoita synnytykseen liittyen, ja myös erilaiset synnytykseen liittyvät tarinat kiertävät sosiaalisessa mediassa ja lähipiirissä, jotka osaltaan voivat lisätä hämmennystä, pelkoa ja ahdistusta.

Et ole yksin. Raskaana olevista noin 5-10 % miettii, jännittää ja pelkää synnytystä niin paljon, että se haittaa normaalia arkea. Synnytyspelko on hyvin yleistä ja sitä voidaan hoitaa.

Synnytykseen liittyvää pelkoa voidaan hoitaa keskustelun avulla ja huolehtimalla riittävästä tiedonsaannista. Me Felicitas Mehiläisen asiantuntijat olemme täällä sinua varten auttamassa ja tukemassa kaikkiin synnytyksiin liittyviin kysymyksiin.

Voimme yhdessä suunnitella synnytystäsi etukäteen yksilöllisesti tai käydä läpi synnytyskokemustasi.

Synnytyspelkokäynnille kannattaa tulla mahdollisimman varhain, jotta aikaa jää riittävästi pelon hoitamiseen. Käyntikertoja vastaanotolle voi kertyä juuri niin monta kuin sinä tarvitset. Usein jo yksi käynti riittää selventämään asioita.

Kätilönä olen hoitanut synnytyksiä ja synnytyspelkopotilaita yli 20 vuoden ajan. Minulta voit aina kysyä synnyttämiseen liittyvistä asioista. Otan sinut tai teidät lämmöllä vastaan ja autan parhaani mukaan.

Nina Harjunen
Kätilö ja IVF-hoitaja

Artikkelin asiantuntijana Felicitas Mehiläisen kätilö ja IVF-hoitaja Nina Harjunen.

Varaa aika synnytyspelkovastaanotolle Felicitas Helsingin toimipisteelle soittamalla numeroon 010 414 6650 (0,0835 e/puhelu + 0,1669 e/min).

Lue lisää synnytyspelosta ja synnytyspelon hoidostaLue myös

Miksi Felicitas Mehiläinen

17 500

lasta autettu maailmaan

30

vuotta lapsettomuushoitojen edelläkävijänä

1990

vuodesta lähtien

Felicitas Mehiläinen on lapsettomuushoitojen uranuurtajana Suomessa.
Meille kaikki ovat samanarvoisia. Haluamme auttaa juuri sinua toteuttamaan unelmasi perheestä.
Pääset nopeasti ja helposti alkuun varaamalla maksuttoman ensikäynnin lapsettomuushoitajalle. Aiempia tutkimuksia tai lähetettä ei tarvita.
Meillä on pitkä ja vankka kokemus ja osaaminen lapsettomuuden hoidosta hyvin tuloksin. Hoitoon tulevista 80 % saa lopulta syliinsä toivomansa lapsen.
Käytössämme ovat lapsettomuustutkimuksen viimeisin tietämys ja uusimmat menetelmät. Meiltä saat yksilöllistä hoitoa.
Toimimme neljällä paikkakunnalla: Helsinki, Turku, Oulu ja Lappeenranta. Hoitojen aloitus onnistuu myös Vaasassa. Vastaanottoja myös etänä.