AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön
Asiakaskokemukset

Synnytysvalmennus lisäsi Minnan luottamusta synnytykseen ja lapsen ensivaiheisiin liittyen

Tekstin on kirjoittanut asiantuntijatyötä tekevä Minna, joka odottaa esikoistaan yhdessä puolisonsa kanssa.

Synnytysvalmennus vie ajatukset aktiivisesti kohti synnytystä

Odotamme mieheni kanssa esikoista syntyväksi. Kaikki synnytykseen liittyvä on meille siis uutta, ihmeellistä ja erityistä. Synnytys pelottaa minua, ja olinkin hyvissä ajoin päättänyt, että haluan kätilön pitämään synnytysvalmennukseen kaksin puolisoni kanssa ennen synnytystä.

Synnytysvalmennus sopii kaikille odottaville äideille ja perheille, ja se suunnitellaan kätilöiden opastuksella aina yksilöllisesti jokaisen perheen toiveet huomioiden. Meille tärkeintä oli saada tietoa synnytyksen kulusta, ja siitä, miten voisimme synnytyksen kulkuun itse vaikuttaa.

Felicitas Mehiläisen kätilö Satu Peussa piti meille kolmen kerran synnytysvalmennuksen, josta saimme mukaan valtavasti luottamusta tulevaan synnytykseen ja lapsen ensivaiheisiin. Valmennukset järjestettiin kasvokkain kätilön kanssa, ja oli ihana päästä kertomaan omia ajatuksia kätilölle, ottamaan vastaan vinkkejä sekä kysymään mieltä askarruttavia asioita ammattilaiselta.

Synnytysvalmennus valmistaa myös tukihenkilöä synnytykseen

Synnytysvalmennuksessa käytiin läpi kaikki synnytyksen eri vaiheet, lääkkeelliset ja lääkkeettömät kivunlievityskeinot sekä erilaiset synnytystavat, kuten alatie- sekä sektiosynnytys. Synnytysvalmennus on synnyttäjän lisäksi myös puolisolle tai tukihenkilölle tärkeä apu.

Puolisoni toivoi valmennukselta tietoa siitä, miten synnytys etenee ja mitä synnytykseen kuuluu sekä miten tukihenkilö voi olla tukena synnytyksen aikana. Hän koki saaneensa tärkeää yksityiskohtaista tietoa synnytyksen kulusta, ohjeita ja kannustusta siihen, miten tukihenkilön tulisi toimia raskauden aikana, synnytyksessä ja sen jälkeen tukeakseen minua. Valmennus lisäsi meidän molempien ymmärrystä synnytyksestä ja saimme yhdessä ammattilaisen kanssa käydä läpi meille parhaita tapoja synnytykseen sekä siihen valmistautumiseen.

Valmennuksen jälkeen jäi tunne siitä, että mitä tahansa synnytyksessä tuleekin vastaan, olemme pohtineet asioita yhdessä ja puolisoni tietää ajatukseni ja osaa auttaa minua tarpeen tullen. Ainahan synnytys ei mene toiveiden mukaan, mutta ainakin toiveet ovat yhteisesti selvillä. Meitä synnytysvalmennus tyynnytti, ja toivottavasti helpottaa synnytystilanteessa päätöksen tekoa tai mahdollisesti päätöksistä luopumista.

Synnytysvalmennuksesta luottamusta

On synnytyksiä takana useampia tai ei, varmaa on se, ettei etukäteen voi tietää millainen synnytys on edessä. Aivot on hyvä siirtää hyvissä ajoin valmistautumaan tulevaan, jotta tilanteen käsittely h-hetkellä on helpompaa. Tähän tarpeeseen koin itse valmennuksen toimivan hyvin. Kävimme Felicitas Mehiläisessä noin kaksi kuukautta ennen laskettua aikaa. Ajankohta tuntui sopivalta – ei liian pitkä aika synnytykseen, mutta jos vauva päättää tulla maailmaan ennen aikojaan, olisimme valmiita.

Kiinnostuitko synnytysvalmennuksesta?

Synnytysvalmennustapaamiset on mahdollista järjestää joko fyysisinä tapaamisina äitiysneuvolassamme, mutta myös synnytysvalmennuksen järjestäminen joko täysin tai osin etänä onnistuu helposti.

Saat lisätietoa äitiysneuvolastamme ottamalla yhteyttä Felicitas Mehiläisen asiakaspalveluun. Voit jättää meille myös yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö

Lue myös

Miksi Felicitas Mehiläinen

17 500

lasta autettu maailmaan

30

vuotta lapsettomuushoitojen edelläkävijänä

1990

vuodesta lähtien

Felicitas Mehiläinen on lapsettomuushoitojen uranuurtajana Suomessa.
Meille kaikki ovat samanarvoisia. Haluamme auttaa juuri sinua toteuttamaan unelmasi perheestä.
Pääset nopeasti ja helposti alkuun varaamalla maksuttoman ensikäynnin lapsettomuushoitajalle. Aiempia tutkimuksia tai lähetettä ei tarvita.
Meillä on pitkä ja vankka kokemus ja osaaminen lapsettomuuden hoidosta hyvin tuloksin. Hoitoon tulevista 80 % saa lopulta syliinsä toivomansa lapsen.
Käytössämme ovat lapsettomuustutkimuksen viimeisin tietämys ja uusimmat menetelmät. Meiltä saat yksilöllistä hoitoa.
Toimimme neljällä paikkakunnalla: Helsinki, Turku, Oulu ja Lappeenranta. Hoitojen aloitus onnistuu myös Vaasassa. Vastaanottoja myös etänä.