Tarjoamme kaikille synnytykseen valmistautuville äideille sekä heidän tukihenkilöilleen äitiysneuvolassamme kattavan synnytysvalmennuksen.

Lisätietoa synnytysvalmennuksesta saat ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai jättämällä yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö

Kenelle synnytysvalmennus sopii?

Synnytysvalmennus sopii kaikille odottaville äideille ja perheille. Synnytysvalmennuksemme suunnitellaan osaavien kätilöidemme opastuksella aina yksilöllisesti jokaisen perheen omat toiveet huomioiden.

Ensisynnyttäjien synnytysvalmennukset aloitetaan yleensä viimeistään raskausviikkojen 28–30 aikana. Toki tiiviimpi aikataulukin on mahdollinen, mutta kovin lähelle laskettua aikaa synnytysvalmennusta ei kannata jättää, mikäli haluat valmistautua synnytykseen riittävän ajoissa ja kattavasti.

Voit osallistua synnytysvalmennukseemme, vaikka olisit käynyt jonkin muun, esimerkiksi oman äitiysneuvolasi, synnytysvalmennuksen. Olet aina tervetullut synnytysvalmennukseemme silloin, kun kaipaat esimerkiksi lisätukea johonkin synnytykseen liittyvään teemaan liittyen ja haluat päästä keskustelemaan synnytyksestäsi henkilökohtaisesti ammattilaisen kanssa.

Mitä synnytysvalmennuksessa tapahtuu?

Synnytysvalmennuksessa käydään kattavasti läpi kaikki synnytyksen eri vaiheet aina käynnistymisestä jälkeisvaiheeseen saakka, lääkkeelliset ja lääkkeettömät kivunlievityskeinot ja erilaiset synnytystavat, kuten alatie-, sektio- ja imukuppisynnytys.

Ammattilaisemme ovat laatineet sinulle kattavan tietopaketin, jossa käsitellään synnytyksen lisäksi myös vauvanhoitoon ja imetykseen liittyviä asioita.

Kauanko synnytysvalmennus kestää?

Kokonaisuudessaan synnytysvalmennus koostuu kolmesta valmennuskerrasta/-tapaamisesta. Uudelleensynnyttäjät eivät välttämättä tarvitse yhtä montaa tapaamista ensikertalaisiin verrattuna, joten heille saattaa riittää kolmen tapaamisen sijaan yksi tai kaksi kertaa.

Yhteen synnytysvalmennustapaamiseen on hyvä varata 1,5 tuntia aikaa, mutta yhden synnytysvalmennuksen kesto voidaan myös muokata perheen tarpeisiin sopivaksi. Löydät synnytysvalmennuksen hinnoista lisää tietoa myös hinnastostamme.

Onnistuuko synnytysvalmennus etänä?

Synnytysvalmennustapaamiset on mahdollista järjestää joko fyysisinä tapaamisina äitiysneuvolassamme, mutta synnytysvalmennuksen järjestäminen joko täysin tai osin etänä onnistuu helposti.

Kiinnostuitko? Kysy lisää

Saat lisätietoa äitiysneuvolastamme ottamalla yhteyttä Felicitas Mehiläisen asiakaspalveluun. Voit jättää meille myös yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö

Myös ammattitaitoiset perheterapeuttimme auttavat silloin, mikäli raskauteen ja synnytykseen liittyy huolia ja pelkoja, joita haluat käsitellä vielä syvemmin. Myös ravitsemusterapeuttimme ovat tarvittaessa tukenasi jo raskausaikana. Yksityisen äitiysneuvolan palvelut kuuluvat osittain Kela-korvauksen piiriin.

Asiakkaidemme kokemuksia synnytysvalmennuksesta:
Synnytysvalmennus lisäsi Minnan luottamusta synnytykseen ja lapsen ensivaiheisiin liittyen
Somevaikuttaja Sissi kertoo kokemuksistaan synnytysvalmennukseen liittyen: ”Täällä ollaan nyt valmiita!” 
Somevaikuttaja Eevi Teittinen: ”Synnytys on yksi luonnollisimmista asioista”