AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön
Mikä on POC-tutkimus?

POC-tutkimus

POC-tutkimuksen avulla on mahdollista selvittää, johtuiko keskenmeno kromosomipoikkeavuudesta.

Valitettavasti osa kliinisesti todetuista raskauksista keskeytyy, suurin osa jo raskauden ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana. Näistä yli 50 % johtuu kromosomipoikkeavuuksista.

Kaikilla sikiön soluilla tulee olla kaksi kopiota kustakin kromosomista, yksi äidin munasolusta ja toinen isän siittiöstä. Yhteensä jokaisen solun tulee sisältää 46 kromosomia. Väärästä kromosomimäärästä johtuvat kromosomipoikkeavuudet voivat johtaa keskenmenoon.

POC-tutkimuksen avulla (Product of Conception) voidaan selvittää, johtuiko keskenmeno kromosomipoikkeavuudesta. Tutkimuksessa määritetään keskenmenokudoksesta kaikki kromosomit NGS-tekniikalla. Kudosnäytteen lisäksi tarvitaan äidin verinäyte.

Mitkä ovat POC-tutkimuksen edut?

Tutkimus on erittäin luotettava ja tulokset saadaan 99 %:ssa tapauksista. Tutkimus on erityisen hyödyllinen toistuvissa keskenmenoissa tai hedelmöityshoitojen jälkeen.

Tutkimustulosta voidaan hyödyntää hoitomenetelmien valinnassa, mm. alkiodiagnostiikan avulla voidaan tutkia alkion kromosomit ennen alkion siirtoa kohtuun. Tutkimukset tulokset käydään läpi vastaanotolla ja suunnitellaan tarvittavat jatkotoimenpiteet.

Lisätietoa POC-tutkimuksesta saat ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai jättämällä yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö

Lue myös

Miksi Felicitas Mehiläinen

17 500

lasta autettu maailmaan

30

vuotta lapsettomuushoitojen edelläkävijänä

1990

vuodesta lähtien

Felicitas Mehiläinen on lapsettomuushoitojen uranuurtajana Suomessa.
Meille kaikki ovat samanarvoisia. Haluamme auttaa juuri sinua toteuttamaan unelmasi perheestä.
Pääset nopeasti ja helposti alkuun varaamalla maksuttoman ensikäynnin lapsettomuushoitajalle. Aiempia tutkimuksia tai lähetettä ei tarvita.
Meillä on pitkä ja vankka kokemus ja osaaminen lapsettomuuden hoidosta hyvin tuloksin. Hoitoon tulevista 80 % saa lopulta syliinsä toivomansa lapsen.
Käytössämme ovat lapsettomuustutkimuksen viimeisin tietämys ja uusimmat menetelmät. Meiltä saat yksilöllistä hoitoa.
Toimimme neljällä paikkakunnalla: Helsinki, Turku, Oulu ja Lappeenranta. Hoitojen aloitus onnistuu myös Vaasassa. Vastaanottoja myös etänä.