AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön
Asiakaskokemukset

Keskenmenon kokenut Johanna sai apua keskenmenoneuvolasta

Sosiaalisen median vaikuttaja johannasofia_ kertoo koskettavan tarinansa kokemastaan keskenmenosta ja avusta jota on sen käsittelyyn saanut.

“Valitettavasti sykettä ei enää löydy” -sanat jotka muuttivat kaiken

En tiennyt mitä keskeytynyt keskenmeno tarkoittaa ennen kuin se sattui omalle kohdalleni. Se on sydäntä murskaava tapa saada tietää, että odottamasi vauva on kuollut kohtuun. Varoitusmerkkejä ei ollut lainkaan. Tunsin olevani raskaana ja pieni raskausmahani kasvoi. Olimme matkalla ultraääneen innostusta täynnä tapaamaan vauvamme toista kertaa ja silloin kaikki muuttui. Sanojen ”Valitettavasti sykettä ei enää löydy” kuuleminen ja samaan aikaan vauvan näkeminen ultraäänellä kuolleena kohdussa oli romahduttava kokemus. Kannoin sisälläni kuolemaa.

Kehoni ei ollut valmis luopumaan vauvasta, vaikka ultraäänessä selvisi, että hän oli menehtynyt jo muutamaa viikkoa aiemmin. Sain mukaani lääkkeet edesauttamaan supistusten alkamista ja lähdin mieheni kanssa kotiin odottamaan raskauden lopullista keskeytymistä eli sikiön synnyttämistä. Kokemus oli rankka. Miksi en tiennyt miten järkyttävä tapahtuma keskenmeno voikaan olla? Tiesin, että se on yleistä, mutta en osannut kuvitellakaan, miten fyysisesti raskas kokemus se on. Henkisestä puolesta puhumattakaan. Se jättää ikuiset jäljet.

Kun aloin pääsemään pahimman shokkivaiheen yli ja fyysinen kuntoni alkoi kohenemaan, halusin varmistaa, että keskenmeno oli sujunut odotetusti, eikä ”raskausmateriaalia” ollut jäänyt kohtuun. Tällöin löysin Felicitaksen keskenmenoneuvolan. Ensimmäistä kertaa tämän kamalan kokemuksen aikana tuntui, että minua kuunneltiin ja ymmärrettiin. Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri teki perusteellisen jälkitarkastuksen ja sain varmuuden siihen, että fyysinen palautuminen oli lähtenyt hyvin käyntiin.

Henkinen puoli viekin sitten enemmän aikaa ja tämän vuoksi sain vahvan suosituksen käydä asiaan erikoistuneen terapeutin luona keskustelemassa. Varasin ajan samantien, ja jo ensimmäisen käynnin jälkeen voin sanoa, että se oli yksi parhaimmista päätöksistäni. Terapeutin kanssa teimme yhdessä suunnitelman jatkosta, ja olo käynnin jälkeen oli hyvin huojentunut ja luottavainen. En jää tämän asian kanssa yksin. Toivoisinkin että kaikki, joita tuore tai vanhempikin keskenmeno on jäänyt mietityttämään rohkaistuisivat hakemaan apua asiantuntijoilta. Koskaan ei ole liian myöhäistä.

Varaa aika keskenmenoneuvolaan

Lue myös

Miksi Felicitas Mehiläinen

17 500

lasta autettu maailmaan

30

vuotta lapsettomuushoitojen edelläkävijänä

1990

vuodesta lähtien

Felicitas Mehiläinen on lapsettomuushoitojen uranuurtajana Suomessa.
Meille kaikki ovat samanarvoisia. Haluamme auttaa juuri sinua toteuttamaan unelmasi perheestä.
Pääset nopeasti ja helposti alkuun varaamalla maksuttoman ensikäynnin lapsettomuushoitajalle. Aiempia tutkimuksia tai lähetettä ei tarvita.
Meillä on pitkä ja vankka kokemus ja osaaminen lapsettomuuden hoidosta hyvin tuloksin. Hoitoon tulevista 80 % saa lopulta syliinsä toivomansa lapsen.
Käytössämme ovat lapsettomuustutkimuksen viimeisin tietämys ja uusimmat menetelmät. Meiltä saat yksilöllistä hoitoa.
Toimimme neljällä paikkakunnalla: Helsinki, Turku, Oulu ja Lappeenranta. Hoitojen aloitus onnistuu myös Vaasassa. Vastaanottoja myös etänä.