Felicitas Mehiläisessä voit äitiysneuvolan lisäksi saada apua ja tukea raskauden seurantaan perehtyneen erikoislääkärin eli perinatologin vastaanotolta. Haluamme tarjota kaikille odottaville yksilöllistä, raskauteen perehtynyttä ja kiireetöntä palvelua. Tarvittaessa raskauden seurannan vastaanottokäynti järjestyy lyhyelläkin varoitusajalla.

Varaa aika perinatologille

Hyödynnämme raskauden seurannassa viimeisintä tekniikkaa

Asiantuntijamme seuraavat raskautta huipputason laitteistojen avulla. Käytämme 4D-ultraäänilaitetta, jolla sikiöstä saadaan kolmiulotteista liikkuvaa kuvaa. Laitteen käyttö tarkentaa rakennepoikkeavuuksien havaitsemista. Käytössä on myös sikiön sykekäyrää seuraava kardiotokografi sekä Felicitas Mehiläisen laboratorio.

Varaa aikaa 4D-ultraäänitutkimukseen

Kuinka usein raskauden seurannassa tulisi käydä?

Suosittelemme raskauden aikana noin viittä raskauden seurantakäyntiä lääkärillä:

  • Raskausviikoilla 11–13 tehdään niskapoimu-ultraääni sekä seerumiseula tai NIPT-tutkimus äidin verestä.
  • Rakenneultraäänitutkimus tehdään viikoilla 19–21.
  • Keskiraskauden ultraääni tehdään raskausviikoilla 26–28, ja loppuraskauden ultraääni viikoilla 36–38.

Kaikki käynnit sovitaan yksilöllisesti toiveiden mukaan. Synnytyksen jälkeen tehdään jälkitarkastus.

Voit varata ensimmäisen käynnin äitiysneuvolaamme heti kun raskaustesti osoittautuu positiiviseksi. Felicitas Mehiläisen synnytyksiin ja raskauden seurantaan erikoistuneilta gynekologeilta eli perinatologeilta saa osaavaa tukea, palvelua ja hoitoa raskauden jokaisessa vaiheessa.

Varaa aika perinatologille

Lue lisää äitiysneuvolastamme

Raskauden seuranta ultraäänen avulla

Varhaisraskauden ultraäänitutkimukseen kannattaa tulla raskausviikolla 7. Tutkimuksessa varmistetaan, että raskaus on oikeassa paikassa kohdun sisällä ja sikiö kasvaa ja kehittyy hyvin. Lisäksi lääkäri määrittää raskauden keston ja lasketun ajan.

Äitiysneuvolan ensikäynnille kannattaa tulla raskausviikoilla 10–13. Seuraavien käyntien ajankohdat suunnitellaan yksilöllisesti. Myöhemmissä raskauden vaiheissa ultraäänitutkimusta käytetään sikiön rakenteiden, kasvun, sikiön asennon sekä istukan paikan ja istukan toiminnan arviointiin.

Sydämen syke voidaan nähdään viimeistään viikosta 7 eteenpäin.

Raskauden eteneminen

On tärkeää, että raskaus etenee turvallisesti ja koko perhe voi hyvin. Siksi kuuntelemme tarkasti tulevien vanhempien toiveita ja tarpeita. Felicitas Mehiläisen neuvolassa oma kätilö huolehtii raskauden seurannasta koko raskauden ajan, aina vauvan syntymään saakka. Lisäksi tukena on raskauden seurantaan perehtynyt erikoislääkäri, joka toimii omana neuvolalääkärinä. Tarvittaessa raskauden tukena ovat myös pari- ja perheterapeuttimme.

Lue asiakkaidemme kokemuksia:
Eevi Teittinen Felicitas Mehiläisen äitiysneuvolassa: “Nyt tuli tosi hyvä fiilis tästä”
Hyvinvointivaikuttaja ja urheilutoimittaja Oona Tolppanen Felicitas Mehiläisen äitiysneuvolasta: ”Olen entistä luottavaisemmin mielin”
Somevaikuttaja Sissi Felicitas Mehiläisen 3D- ja 4D-ultraäänitutkimuksesta: ”Ultraäänikuvat kasvoista olivat aivan ihania”

Tutustu myös asiantuntijoidemme kirjoittamiin kirjeisiin:
Synnytyslääkäri Minna Tikkasen kirje raskaana olevalle naiselle
Äitiysfysioterapeutti Camilla Marjamäen kirje raskaana oleville ja synnyttäneille naisille
Kätilö Nina Harjusen kirje synnytyspelosta kärsivälle