TIDSBOKNING
Hoppa till sidans innehåll

Ratsula Kari

Jag är specialistläkare inom kvinnosjukdomar och förlossningar. Jag gjorde min specialisering på Kvinnokliniken i Helsingfors. Jag arbetade där när Finlands första barn som tillkommit genom provrörsbefruktning föddes 1984. Det var där mitt intresse för att hjälpa barnlösa par började.

Efter Kvinnokliniken har jag jobbat som behandlande läkare på privata fertilitetskliniker i 30 år. Jag är fortfarande nöjd med detta val. Arbetet är bindande, men väldigt givande. Jag försöker ordna mina patienters mottagningstider på ett flexibelt sätt. Jag börjar ta emot patienter senast kl. 07.00 varje morgon, eftersom inte alla kan komma till mottagningen mitt på dagen på grund av sitt arbete.

Jag disputerade 1989 om hormonspiralen. Senare har hormonspiralen blivit vanlig och därmed förbättrat livskvaliteten för miljontals kvinnor. Jag behandlar gärna kvinnor i ärenden som rör preventivmedel och senare gällande klimakteriebesvär. Jag utför gynekologiska ultraljud och ultraljud i början av graviditeten.

Kvinnor i alla åldrar kan komma till min mottagning för olika besvär eller till exempel för en vanlig årlig gynekologisk undersökning. Långvariga vårdförhållanden, som till och med varar i mer än 30 år, återspeglar ett lyckat samarbete och en ömsesidig tillfredsställelse. En dotter, mor och mormor från samma familj kan besöka mottagningen.

Mina mottagningar som gynekolog på Mehiläinen finns i Dickursby Kielotie i Vanda, Forum i Helsingfors, Felicitas och Runda huset. De egentliga barnlöshetsundersökningarna och behandlingarna sker på Mehiläinens Felicitas -klinik i Helsingfors. Välkommen till min mottagning!

Specialområden och specialkompetenser

  • Första besöket vid barnlöshetsundersökningar
  • Gynekolog
  • Fertilitetsrådgivning

Intresseområden

  • Fertilitetsbehandlingar Felicitas Mehiläinen
  • Barnlöshetsundersökningar och behandlingar
  • Graviditet och förlossning
  • Gynekologiska sjukdomar
  • Preventivmedel
Boka tid till mej

Hitta en expert nära dej