TIDSBOKNING
Hoppa till sidans innehåll

Rahkonen Leena

Välkommen till min mottagning i alla gynekologiska ärenden! Till mina specialkunskaper hör graviditetsuppföljning och alla specifika frågor relaterade till graviditet och förlossning.

Graviditetsuppföljningen utförs från början på en privat mödrarådgivning i nära samarbete med barnmorskan vid Felicitas Mehiläinen -klinikens rådgivning. Du kan också göra enstaka besök på mottagningen i anslutning till graviditeten.

Jag utför ultraljudsundersökningar i alla skeden av graviditeten (ultraljud i början av graviditeten, fastställande av graviditetens varaktighet, ultraljud för att följa fostrets tillväxt och hälsa samt kontroll av fostrets läge). Jag ger råd och utför fosterscreening av nackuppklarning och tidig anatomi med ultraljud. Jag skriver remiss till NIPT-undersökning och utför samtidigt undersökning av nackuppklarning om graviditetsveckan tillåter detta. Jag har tillgång till högkvalitativ 3D/4D-ultraljudsutrustning. Jag gör bedömningar av förlossningssätt och diskuterar gärna andra frågor som rör förlossning. Jag utför också efterkontroller efter förlossningen på min mottagning.

Jag utför även gynekologiska undersökningar och uppföljningar av kvinnor i alla åldrar. Jag behandlar patienter i alla åldrar från tonåringar till äldre kvinnor. Insättning och borttagning av spiral eller p-kapsel kan också skötas på mottagningen.

Jag arbetar dagtid med graviditetsuppföljning och förlossningar på Kvinnokliniken i Helsingfors och Esbo sjukhus. Jag har arbetat som förlossningsläkare och privatläkare i över 20 år. Dessutom forskar jag aktivt i frågor som gäller inledandet av förlossningen. Jag disputerade för medicine doktorsgraden på temat förutsägelse av för tidig förlossning. Jag är docent inom kvinnosjukdomar, förlossningar och perinatologi.

Specialområden och specialkompetenser

  • Perinatologi
  • Gynekolog

Intresseområden

  • Preventivmedel
  • Graviditet och förlossning
  • Gynekologiska sjukdomar

Examina

  • Specialistläkare

Språkkunskaper

  • finska, modersmål
  • engelska, flytande
Boka tid till mej

Hitta en expert nära dej