Lapsettomuustutkimukset ja niihin hakeutuminen

Noin 15 prosentilla pariskunnista on jossain elämänsä vaiheessa vaikeuksia saada raskautta alulle. Nyrkkisääntönä voi pitää, että vuoden yrittämisen jälkeen kannattaa hakeutua lapsettomuuteen perehtyneen lääkärin vastaanotolle lapsettomuustutkimuksiin.

Varaa aika lapsettomuuslääkärille

Milloin lapsettomuustutkimuksiin?

Felicitas Mehiläiseen voi tulla lapsettomuustutkimuksiin, vaikka raskaaksi tulemista olisi yritetty  alle vuoden ajan. Tämä kannattaa erityisesti silloin, jos nainen on yli 35-vuotias, sillä naisen ikä vaikuttaa raskauden alkamiseen ja hoitojen onnistumiseen. Lapsettomuustutkimukset kannattaa aloittaa nopeammin myös, jos naisen kuukautiskierto on hyvin epäsäännöllinen, on sairastanut pahan lantion alueen tulehduksen tai miehellä on ollut lapsena laskeutumattomat kivekset, murrosiässä sikotauti tai myöhemmin jokin kivesten tulehdus tai vamma sukuelinten alueella.

Raskauden alkamiseen vaikuttaa moni tekijä. Muun muassa naisen yli- tai alipainoisuudella ja puolisoiden elämäntavoilla on vaikutusta hedelmällisyyteen.

Lapsettomuuden aiheuttaja voi löytyä yhtä todennäköisesti naisesta kuin miehestäkin. Yli neljännessä tapauksista syy löytyy molemmista. Aina selkeää syytä lapsettomuuteen ei löydy. Lapsettomuuden hoitomuodot ovat nykyisin kehittyneitä, ja lähes kaikista syistä johtuvaa lapsettomuutta voidaan hoitaa.

Lisätietoa naisesta johtuvasta lapsettomuudesta ja naisen hedelmällisyydestä
Lisätietoa miehestä johtuvasta lapsettomuudesta ja miehen hedelmällisyydestä

Felicitas Mehiläisessa lapsettomuustutkimuksiin pääsee helposti

Varaa aika lapsettomuuslääkärille

Varaa maksuton aika lapsettomuushoitajalle

Lapsettomuustutkimuksiin pääsee helposti ilman lähetettä. Verkkoajanvarauksen lisäksi voit varata ajan myös puhelimitse. Halutessanne voitte pyytää päästä tietyn lääkärin vastaanotolle. Lapsettomuustutkimukset alkavat lapsettomuuslääkärin ensikäynnillä.

Ajanvaraus Helsinki*

Ajanvaraus Turku*

Ajanvaraus Lappeenranta*

Ajanvaraus Oulu*

*Soitto 010-alkuiseen yritysnumeroon maksaa kiinteän verkon liittymästä sekä matkaviestinverkon liittymästä maksaa 0,0835 e/puhelu + 0,1669 e/min. Varatun ajan voi peruuttaa soittamalla perushintaiseen palvelunumeroon 020 33 4400. Puhelu maksaa 0,084 e/min

Varaa maksuton aika lapsettomuushoitajalle ja saat arvokasta tietoa hedelmällisyydestäsi. Lapsettomuuden syy voi selvitä jo ensikäynnillä kokeneen lääkärin kanssa. Ensikäynnille kannattaa tulla yhdessä kumppanin kanssa.

Tutustu Felicitas Mehiläisen asiantuntijoihin.

Lue Emilian ja Henrikin tarina:
Meistä tuli vanhempia vuosia kestäneiden hoitojen jälkeen

Tutustu myös #henkilökohtuisesti-kampanjaan

#Henkilökohtuisesti-kampanjan tarkoituksena on herätellä yleistä keskustelua ja tarjota vertaistukea mm. lapsettomuuteen, sukusolujen luovutukseen liittyen. Lisäksi #Henkilökohtuisesti-kampanjassa asiantuntijamme ja asiakkaamme kertovat omakohtaisia kokemuksia lapsettomuuteen, sukusolujen luovutukseen, raskauteen, äitiyteen ja niihin liittyviin palveluihin liittyen.