Sikiöseulontatutkimus

Felicitas Mehiläisessä on mahdollisuus päästä odottavan äidin verestä tehtävään sikiöseulontatutkimukseen (NIPT eli non-invasiivinen-prenataalitutkimus). Äidin verenkierrosta voidaan osoittaa sikiön soluvapaata DNA:ta. Tutkimuksen tulos kertoo ilman sikiöön kajoavaa näytteenottoa riskin tavallisimmille kromosomihäiriöille, trisomioille, ja haluttaessa myös sikiön sukupuolen. Tutkimukseen ei liity keskenmenoriskiä. 

Tutkimus paljastaa Downin oireyhtymän

Tutkimuksen luotettavuus Downin oireyhtymän osalta on 99–100 prosenttia. Poikkeava kromosomitutkimuksen tulos on kuitenkin syytä varmistaa istukka- tai lapsivesinäytteestä. Tutkimus voidaan tehdä raskausviikosta 10 lähtien.

Koska NIPT tehdään äidin verinäytteestä, voidaan sen avulla lapsivesi- ja istukkanäytetutkimuksia ja niihin liittyvää keskenmenoriskiä vähentää huomattavasti. Tutkimus sopii myös tarkemmaksi ja herkemmäksi vaihtoehdoksi perinteiselle seulonnalle tai jatkotutkimukseksi, jos perinteinen seulontatutkimus tai ultraäänitutkimus on poikkeava. Normaali kromosomisto ei kuitenkaan ole tae syntyvän lapsen terveydestä. Asiantunteva neuvonta ennen seulonta- ja kromosomitutkimuksia on hyvin tärkeää.

Varaa aika verestä tehtävään sikiöseulontatutkimukseen soittamalla Felicitas Mehiläisen toimipisteeseen. Voit myös jättää meille yhteydenottopyynnön.