Raskauden aikaisten muutosten tarkoituksena on auttaa äidin elimistöä kestämään raskauden aiheuttamia rasituksia, varmistaa sikiön kehitystä ja kasvua, tuoda turvaa äidin synnytykseen ja valmistaa äitiä tulevaan vanhemmuuteen.

Raskauden tuomat muutokset elimistössä

Raskaus aiheuttaa elimistössä monia erilaisia muutoksia pitkin raskausaikaa. Raskauden turvallisen etenemisen seurantaan saat apua erikoislääkärimme vastaanotolta, jossa käytössä on huipputason laitteistoja. 3D-/4D-ultraäänitutkimuksen avulla voimme mm. seurata sikiön kehitystä ja nähdä sikiön rakennepoikkeavuudet perinteistä 2D-ultraäänitutkimusta tarkemmin.

Varaa aikaa 3D-/4D-ultraäänitutkimukseen

Kokeneet kätilömme huolehtivat raskauden seurannasta koko raskauden ajan, aina syntymään saakka. Lisäksi raskauden seurantaan erikoistuneet perinatologimme auttavat ja ovat tukenasi raskauden jokaisessa vaiheessa.

Lue lisää äitiysneuvolasta

Äitiysfysioterapeuttimme auttavat sopeutumaan raskausajan tuomiin muutoksiin, kipuihin ja vaivoihin, edistäen odottajan hyvinvointia ja jaksamista. Äitiysfysioterapiasta on apua myös synnytyksen jälkeen mm. kehon kuntouttamiseen ja liikunnan aloittamiseen liittyen.

Varaa aika äitiysfysioterapiaan

Raskausajan erilaiset tunteet ja ajatukset

On luonnollista, että raskauteen liittyy erilaisia tunteita, ja varsinkin ensisynnyttäjien on tavallista pohtia erilaisia supistuksiin, synnytyskipuihin ja synnytykseen liittyviä kysymyksiä ja pelkoja.

Myös vanhemmuus ja vanhemmuuteen liittyvät uudet roolit, odotukset ja erilaiset tunteet ovat yleisiä ja askarruttavat jokaista vanhempaa. Ristiriitaisista tunteista, epäilyksen hetkistä ja kielteisistä ajatuksista voi olla vaikeaa puhua.

Kaikkia näitä asioita käsitellään yksilöllisissä synnytysvalmennuksissa. Synnytysvalmennuksemme räätälöidään aina asiakkaan toiveiden mukaan. Synnytysvalmennuksemme koostuvat kolmesta valmennuskerrasta.

Lisätietoa synnytysvalmennuksesta

Lisäksi kokeneet yksilöterapiaan, pariterapiaan, seksuaaliterapiaan ja ravitsemusterapiaan erikoistuneet psykoterapeuttimme ovat tukenasi.

Lisätietoa terapiapalveluistamme

Me Felicitas Mehiläisessä tarjoamme aina yksilöllistä, raskauteen perehtynyttä ja kiireetöntä palvelua. Kuuntelemme huolellisesti vanhempien erilaisia toiveita, tarpeita ja huolia.

Lue lisäksi:

Synnytyslääkäri Minna Tikkasen kirje raskaana oleville naisille

Äitiysfysioterapeutti Camilla Marjamäen kirje raskaana oleville ja synnyttäneille naisille