Felicitas Mehiläisen hedelmällisyysneuvola

Naisen, miehen ja pariskunnan on nyt mahdollista saada neuvontaa ja arvio omasta tilanteesta. Neuvolassa sinua palvelee kokenut ja syvällisesti hedelmällisyyden fysiologiaan perehtynyt erikoislääkäri.

Arvio ja neuvontaa hedelmällisyydestä

Nykyisten tutkimusmenetelmien avulla voidaan selvittää hedelmällisyyteen vaikuttavia taustatekijöitä ja näin luoda omalle hedelmällisyydelle luontaisesti paremmat olosuhteet. Hyvissä olosuhteissa alkanut raskaus on tärkeää myös syntyvän lapsen tulevalle terveydelle.

Hedelmällisyys alkaa alentua jo varhain ja esimerkiksi 35-vuotiaista naisista jo puolella raskauden mahdollisuus on heikentynyt. Tämän takia voi olla hyödyllistä tarkistaa tilanne ja korjata mahdolliset häiriöt ennen kuin vuoden oma yritys kannattaa käynnistää. On tilanteita, joissa hedelmällisyyden alenemisen syyt ovat selviä ja tilanteeseen kannattaa tarttua viivytyksettä.

Toisinaan piilevien sairauksien löytyminen tai esimerkiksi elintapojen muuttaminen riittää ja voidaan välttyä kokonaisuudessaan hedelmöityshoidoilta. Hedelmällisyysneuvolassa on myös mahdollista tehdä keskenmenon jälkitarkastus. Onnistunut toipuminen keskenmenosta on tulevalle hedelmällisyydelle oleellista.

Hedelmällisyysneuvola sopii sinulle, jos:

  1. haluat selvittää hedelmällisyytesi yleistilanteen, vaikket välttämättä juuri nyt haluaisikaan tulla raskaaksi
  2. olet suunnittelemassa lapsen hankintaa ja haluat tarkemman kuvan tilanteestasi
  3. olet huolissasi hedelmällisyytesi tilasta, esimerkiksi elintapoihin liittyen
  4. sinulla on perussairaus ja haluat selvittää että olosuhteet raskauden alkamiselle ja sikiön hyvinvoinnille ovat suotuisat
  5. olet kokenut keskenmenon ja haluat huolellisen jälkihoidon

Käynti hedelmällisyysneuvolan lääkärin vastaanotolla korvaa vuosittaisen gynekologisen kontrollin. Käynti kestää tunnin ja sen yhteydessä määritetään ne tutkimukset, jotka ovat aiheellisia. Huomioithan, että mahdollinen ultraäänitutkimus ei sisälly käynnin hintaan, mutta sen saa halutessaan lisäpalveluna. Voit myös aloittaa hedelmällisyytesi kartoituksen varaamalla ajan Felicitas Mehiläisen lapsettomuushoitajan maksuttomalle vastaanotolle.

Hedelmällisyysneuvolaamme kuuluu laaja verkosto eri alojen erityisosaajia, joita hyödynnämme tarpeen mukaan tilanteestasi riippuen.

Varaa aika hedelmällisyysneuvolaan!