AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön

Lahtinen Sofia

Moikka!

Olen Sofia, lantionpohjafysioterapiaan, äitiysfysioterapiaan ja psykofyysiseen fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti ja seksuaalineuvoja Oulusta. Työskentelen päivittäin lantionpohjan toimintahäiriöiden, raskauden ja synnytyksen mukanaan tuomien haasteiden sekä seksuaalisuuteen liittyvien asioiden parissa, ja vastaanotolleni ovatkin tervetulleita kaikenikäiset- ja sukupuoliset asiakkaat. Seksuaalineuvontaan otan vastaan myös pariskuntia.

Erityisosaamisalueitani fysioterapiassa ovat muun muassa: 

– Lantion alueen kiputilojen hoito (vulvodynia, endometrioosi, kivulias siemensyöksy, yhdyntäkivut) – Lantionpohjan toimintahäiriöt (inkontinenssi, gynekologiset laskeumat, erektiohäiriöt, rakon ja suolen toiminnan häiriöt) 

– Raskausajan fysioterapia sekä synnytykseen valmistautuminen

– Synnytyksen jälkeinen kuntoutus 

– Vatsalihasten erkauman kuntoutus 

– Arpien hoito ja arpikäsittelyt (sektioarpi, lantionpohjan arvet) 

– Keho-mieli yhteyden parantaminen – Traumaperäinen oireilu, ahdistuneisuuden, jännittyneisyyden, paniikkioireiden hoito – Ylikuormitustilojen ja vireystilan säätelyongelmat ja niiden hoito 

Vastaanotollani tutkin tarkasti asiakkaan tilanteen ja käytän yhtenä tutkimisen menetelmänä myös sisätutkimusta sekä hoitona käsittelyjä lantionpohjan kudosrakenteille. Lisäksi minulla on käytössä työssäni kuvantava ultraäänilaite, emg-biopalautelaite sekä tens-sähköhoidot lantionpohjan toimintahäiriöiden hoidossa. 

Kahden lapsen äitinä ymmärrän raskauden ja synnytyksen mukanaan tuomat haasteet ja kehon muutokset. Olen toiminut vuosia äitiysliikuntavalmentajana Oulussa ja saanut olla mukana todistamassa upeita kuntoutusmisprosesseja asiakkaideni kanssa. Koulutan myös tällä hetkellä valtakunnallisesti äitiysliikunnan ammattilaisia Suomeen Äitiysliikunta-Akatemialla.

Tervetuloa vastaanotolle!

Varaa aika minulle

Löydä asiantuntija paikkakunnalta