AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön

Olkinuora Tarja

Hyvä potilaani. Olen pitkän linjan gynekologi. Vastaanotoillani tapaan naisia kaikista ikäryhmistä ja kaikilta gynekologian osa-alueilta.

Erikoiskoulutukseni naistentauteihin ja synnytyksiin alkoi Jorvista jo 1980 luvulla, aikana, jolloin mm. ultraäänitutkimukset vakiinnuttivat asemansa. Sittemmin työskentelin USA:ssa  UCSD:n lisääntymislääketieteen tutkimusryhmässä maailmankuulun prof SC Yenin johdolla. Tutkimusaiheeni olivat PCOS oireyhtymä ja hormonisäätely. Lapsettomuuslääkärinä olen työskennellyt vuodesta 1994 ensin Väestöliitossa ja 2005 alkaen Felicitas-klinikalla. Väitöskirjani vuonna 2000 sai erikoismaininnan ja SGY:n myöntämän vuoden väitöskirjapalkinnon. Aihe liittyi hiilihydraatteihin, painoon ja kasvutekijöihin PCOS oireyhtymässä. 

Felicitas-klinikalla aloitteestani perustettiin Suomen ensimmäinen hedelmällisyysneuvola vuonna 2015. Tarkoitus on selvittää hedelmällisyyden tilaa sekä tutkia ja korjata hedelmällisyysterveyteen liittyviä ongelmia jo edeltäen lapsettomuushoitoja. Usein korjaukset ovat ainoa, mitä tarvitaan luonnollisen hedelmällisyyden palautumiseksi ja raskausennusteen kohentamiseksi. Potilaspiirini alkoi karttua 1980-luvun alusta ja olen ollut etuoikeutettu saadessani hoitaa potilaitani jo useammassa polvessa. Itselleni on erityisen tärkeää syvällinen, monikerroksinen näkemys ja diagnostinen osuvuus kaikessa lääketieteen toiminnassa. Oma alani on yksi pitkäjänteisimmistä terveydenhuollossa. Elämä näyttäytyy koko laajuudessaan alkaen pienestä ihmisalkiosta aina myöhäiseen ikään. Työ naisten, heidän puolisoidensa ja perheiden terveyden eteen on kutsumus, jota varten olen käytettävissänne.

Erikoisalat ja erikoispätevyydet

  • Gynekologi
  • Lapsettomuustutkimukset ensikäynti
  • Hedelmällisyysneuvola

Kiinnostuksen kohteet

  • Lapsettomuushoidot Felicitas Mehiläinen
  • Hedelmällisyysneuvonta
  • PCOS/PCO
  • Endometrioosi
  • Gynekologiset sairaudet
Katso video: Tarja Olkinuoran ja Emilia Vuorisalmen keskustelu hedelmällisyyteen vaikuttavista asioista
Kuuntele podcast: Hedelmällisyysterveyden ABC
Varaa aika minulle

Lue myös

Gynekologi Tarja Olkinuoran kirje hedelmällisyyttään pohtivalle

Löydä asiantuntija paikkakunnalta

Miksi Felicitas Mehiläinen

17 500

lasta autettu maailmaan

30

vuotta lapsettomuushoitojen edelläkävijänä

1990

vuodesta lähtien

Felicitas Mehiläinen on lapsettomuushoitojen uranuurtajana Suomessa.
Meille kaikki ovat samanarvoisia. Haluamme auttaa juuri sinua toteuttamaan unelmasi perheestä.
Pääset nopeasti ja helposti alkuun varaamalla maksuttoman ensikäynnin lapsettomuushoitajalle. Aiempia tutkimuksia tai lähetettä ei tarvita.
Meillä on pitkä ja vankka kokemus ja osaaminen lapsettomuuden hoidosta hyvin tuloksin. Hoitoon tulevista 80 % saa lopulta syliinsä toivomansa lapsen.
Käytössämme ovat lapsettomuustutkimuksen viimeisin tietämys ja uusimmat menetelmät. Meiltä saat yksilöllistä hoitoa.
Toimimme neljällä paikkakunnalla: Helsinki, Turku, Oulu ja Lappeenranta. Hoitojen aloitus onnistuu myös Vaasassa. Vastaanottoja myös etänä.