Ensikäynti lapsettomuuslääkärin vastaanotolla

Felicitas Mehiläisen asiantuntijat haluavat auttaa sinua ja kumppaniasi kaikin käytettävissä olevin keinoin. Voit varata ajan heti, kun itselläsi herää huoli, ettei raskaus yrityksistä huolimatta ala. Lähetettä tai aiempia tutkimuksia ei tarvita. Meillä pääset nopeasti tutkimuksiin ja sitä kautta tarvittaessa hoitoon.

Varaa aika lapsettomuustutkimusten ensikäynnille!

Mitä lapsettomuuslääkärin ensikäynnillä tapahtuu?

Tunnin mittaisella erikoislääkärin ensikäynnillä kartoitetaan tilanne, tehdään tutkimus- ja hoitosuunnitelma. Käynnillä tehdään tarvittessa myös ultraäänitutkimus. Mikäli teille on tehty lapsettomuustutkimuksia aiemmin, näistä on hyvä olla paperit mukana. Suosittelemme, että saavutte paikalle noin 15 minuuttia ennen käyntiä.

  • Lääkärin ensikäynnille varataan yleensä aikaa 1 tunti.
  • Jos ensikäynnin varannut henkilö on parisuhteessa, toivotaan, että hän tulisi yhdessä puolisonsa kanssa, mutta ensikäynnille voi halutessaan tulla yksinkin.
  • Ensikäynnillä on tarkoitus kartoittaa yleisiä naisen ja/tai miehen terveyteen liittyviä asioita sekä hedelmällisyyteen liittyviä asioita (gynekologista taustaa, kuukautiskiertoa). Lisäksi tehdään kliininen tutkimus ja naiselle gynekologinen ultraäänitutkimus. Tutkimukset ovat kivuttomia.
  • Käynnin yhteydessä suunnitellaan hedelmällisyyteen liittyvät perustutkimukset (kierron kartta, munatorvien aukiolotutkimus ja tarvittaessa spermanäyte) ja joskus yksilöllisesti tarvittavia muita tutkimuksia.

Nopeasti alkuun hedelmöityshoidoissa

Ennen lapsettomuushoitoon hakeutumista on jo usein kuljettu pitkä matka. Kun päätös on tehty, toivotaan nopeita toimenpiteitä. Felicitas Mehiläisessä hoitoketju pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä ja vaivattomana. Pääsette nopeasti hedelmöityshoitoihin.