Kuuntele: Lapsettomuuslääkäri Katriina Niemelä podcastin vieraana

Lapsettomuuteen erikoistuneen lääkärin vastaanotto

Tunnin mittaisella erikoislääkärin ensikäynnillä kartoitetaan tilanne sekä tehdään tutkimus- ja hoitosuunnitelma. Käynnillä tehdään tarvittaessa myös ultraäänitutkimus. Jos teille on tehty jo aiemmin lapsettomuuteen liittyviä tutkimuksia, on niitä koskevat paperit hyvä ottaa vastaanotolle mukaan. Paikalle kannattaa saapua noin 15 minuuttia ennen vastaanottokäynnin alkamista.

Mitä lapsettomuuslääkärin ensikäynnillä tapahtuu?

  • Lääkärin ensikäynnille varataan yleensä aikaa tunnin verran.
  • Jos ensikäynnin varannut henkilö on parisuhteessa, toivotaan, että vastaanotolle tullaan yhdessä puolison kanssa. Halutessaan ensikäynnille voi tulla myös yksin. 
  • Ensikäynnillä on tarkoitus kartoittaa yleisiä naisen ja / tai miehen terveyteen sekä hedelmällisyyteen liittyviä asioita, kuten gynekologista taustaa ja kuukautiskiertoa. Lisäksi tehdään kliininen tutkimus ja gynekologinen ultraäänitutkimus. Tutkimukset ovat kivuttomia.
  • Käynnin yhteydessä suunnitellaan hedelmällisyyteen liittyvät perustutkimukset, kuten kuukautiskierron kartoittaminen, munatorvien aukiolotutkimus ja tarvittaessa spermanäyte sekä mahdollisia muita yksilöllisesti tarvittavia tutkimuksia.

Felicitas Mehiläisen asiantuntijat haluavat auttaa sinua ja kumppaniasi kaikin käytettävissä olevin keinoin. Voit varata ajan lapsettomuustutkimusten ensikäynnille heti, kun itselläsi herää huoli, ettei raskaus yrityksistä huolimatta ala. Lähetettä tai aiempia tutkimuksia ei tarvita. Meillä pääset nopeasti tutkimuksiin ja tarvittaessa hoitoon.

Varaa aika lapsettomuuslääkärille

Jätä yhteydenottopyyntö

Lapsettomuuslääkäri Katriina Niemelä Kierron verran toivoa -podcastin vieraana

Kierron verran toivoa -podcast käsittelee tahattomaan lapsettomuuteen liittyviä elämänvaiheita, syitä ja tunteita vertaistarinoiden ja asiantuntijakeskustelujen kautta.

Felicitas Mehiläisen Oulun klinikalla työskentelevä lapsettomuuslääkäri Katriina Niemelä vastaa yleisimpiin tahatonta lapsettomuutta koskeviin kysymyksiin Kierron verran toivoa -podcastin jaksossa. Lisäksi Katriina kertoo lapsettomuuslääkärin työstä, lapsettomuuden syistä ja hoitojen aloittamisesta.

Kuuntele jakso: Vieraana lapsettomuuslääkäri Katriina Niemelä