AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön

Saanko myös psyykkistä tukea?

Lääketieteellinen huippuosaaminen ei yksin riitä lapsettomuuspotilaiden hoidossa, koska ruumis ja mieli ovat yhtä eikä niitä voi erottaa. Epäonnistuminen lapsen saamisessa herättää voimakkaita tunteita, esimerkiksi epäuskoa, häpeää, kateutta ja raivoa. Psyykkisen työn ammattilaisen panos onkin osoittautunut tärkeäksi lapsettomuuden hoidossa. Tukea saatetaan tarvita hoitojen kaikissa vaiheissa. Erityisen tärkeää se on monille tutkimuksiin ja hoitoihin hakeuduttaessa,

Lääketieteellinen huippuosaaminen ei yksin riitä lapsettomuuspotilaiden hoidossa, koska ruumis ja mieli ovat yhtä eikä niitä voi erottaa. Epäonnistuminen lapsen saamisessa herättää voimakkaita tunteita, esimerkiksi epäuskoa, häpeää, kateutta ja raivoa. Psyykkisen työn ammattilaisen panos onkin osoittautunut tärkeäksi lapsettomuuden hoidossa.

Tukea saatetaan tarvita hoitojen kaikissa vaiheissa. Erityisen tärkeää se on monille tutkimuksiin ja hoitoihin hakeuduttaessa, hoitojen lopettamista harkittaessa sekä mietittäessä lahjoitettujen sukusolujen käyttöä. Kaikille lapsettomuushoidot eivät ole ratkaisu lapsettomuuteen, ja tuolloin asiantunteva keskusteluapu selkiyttää päätöksentekoa.

Tukea yksilöterapiasta

Tukea pariterapiasta