Tule sukusolujen luovuttajaksi

Hedelmöityshoidoista huolimatta kaikki eivät voi saada lasta omilla sukusoluillaan. Jos omia sukusoluja ei muodostu, omissa sukusoluissa on toiminnallinen vika tai parin omista sukusoluista syntyneellä lapsella olisi huomattava perinnöllisen sairauden riski, voidaan hedelmöityshoidoissa käyttää luovutettuja sukusoluja.

Lue lisää munasolujen luovutuksesta Lue lisää sperman luovutuksesta

Ota yhteyttä

Mikäli olet kiinnostunut selvittämään, olisiko sinusta luovuttajaksi, ota meihin yhteyttä alla olevalla lomakkeella. Valitse toimipisteeksi sinua lähinnä oleva klinikka. Voit halutessasi myös soittaa sinua lähinnä olevalle klinikalle.

  • Valitse toimipiste

Haluatko auttaa?

Luovutetuista sukusoluista on jatkuvasti pulaa. Olisiko sinusta munasolujen tai siittiöiden luovuttajaksi?

Lapsettomuus koskettaa noin joka kuudetta hedelmällisessä iässä olevaa pariskuntaa. Siksi lahjoitettu munasolu on monelle parille haaveiden täyttymys.

Tällä hetkellä he joutuvat odottamaan hoitoa yli vuoden, sillä luovuttajia on vähän. Etsimme jatkuvasti naisia, jotka ovat halukkaita lahjoittamaan munasolujaan niitä tarvitseville.

Sovit luovuttajaksi, jos olet 22-35-vuotias nainen tai 22–40-vuotias perusterve mies, eikä sinulla ole perinnöllisiä sairauksia.

Lue lisää:

Sperman luovutus

Lue siittiösolujen luovuttajan tarina ›

Munasolujen luovutus

Lue munasolun luovuttajan tarina ›

Keskustelua sukusolujen luovutuksesta

LT, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Anna-Kaisa Poranen Felicitas Turusta ja yleislääkäri Emilia Vuorisalmi keskustelevat videolla sukusolujen luovutuksesta.

Lue lisäksi:
Sarin ja Mikon tie vanhemmiksi luovutettujen sukusolujen avulla
Essi ja Sara saivat lapsensa lahjoitettujen siittiösolujen avulla
Itsellinen äiti, Taija: ”Onnellisuus on saanut ihan uudet mittasuhteet”