AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön

Toiminen Heidi

Tervetuloa vastaanotolleni perinnöllisyysneuvontaan!

Olen perinnöllisyyslääketieteen erikoislääkäri. Virkatyössäni vastaan Pirkanmaan hyvinvointialueella perinnöllisyyslääketieteen yksikön toiminnasta ylilääkärinä (2020 lähtien). Lääketieteen lisensiaatiksi olen valmistunut vuonna 2010 Tampereen yliopistosta ja perinnöllisyyslääketieteen erikoislääkäriksi vuonna 2019 Helsingin yliopistosta. Työkokemusta minulla on perinnöllisyyslääketieteen alalta ennen nykyistä ylilääkärin tehtävääni mm. HUS Kliinisen genetiikan yksiköstä, HUS Sikiötutkimusyksiköstä ja HUSLAB genetiikan laboratoriosta. Yksityisvastaanottoja olen pitänyt vuodesta 2019 alkaen Docrates syöpäsairaalassa. Teen tällä hetkellä väitöskirjatutkimusta sikiölääketieteeseen liittyen.

Erityisiä mielenkiinnon kohteitani ovat sikiö- ja alkiodiagnostiikka, perinnölliset syöpäalttiudet ja kantajuustutkimukset. Minun vastaanotolleni voi varata ajan perinnöllisyysneuvontaan kaikissa genetiikkaan liittyvissä kysymyksissä.

Minulle voi varata sekä etä (video tai puhelu), että paikan päällä vastaanottoja. Vastaanoton (ensikäynti) mitta (45-120min) riippuu käsiteltävästä asiasta/asioista (ohjeistus tähän alla), mutta epäselvissä tilanteissa suosittelen olemaan yhteydessä puhelimitse ajanvaraukseen, jossa kattavampi ohjeistus käytössä. Max 30 minuutin ajat ovat varattavissa vain puhelimitse aiemmin allekirjoittaneen toimesta tilattujen geneettisten tutkimustulosten / sukuselvitysten läpikäymiseksi ja niiden kustannus riippuu käytetystä ajasta.

Alkiodiagnostiikkatulosten läpikäyntiin tulisi varata vähintään 45min (60min aika, jos paljon kysyttävää).Varaathan 60 min ajan geneettisten tutkimusten suunnitteluun ja niihin liittyvään perinnöllisyysneuvontaan tai hakeutuessasi suvussa epäillyn/todetun perinnöllisen sairauden/alttiuden vuoksi perinnöllisyysneuvontaan. Vaativaan, laajaa etukäteisselvittelyä vaativaan perinnöllisyysneuvontaan tulisi varata aikaa 90min tai 120min (nämä ajat eivät ole tarjolla etäkäynteinä, vaan vaativat vastaanottokäynnin). Jotta saisit perinnöllisyysneuvonnastasi mahdollisimman paljon irti, tulisi Sinun etukäteen toimittaa neuvonnan kannalta merkitykselliset dokumentit mahdollisia etukäteisselvityksiä ja perehtymistä varten. Näitä dokumentteja voivat olla esimerkiksi alkiodiagnostiikkatutkimusten lausunnot, aikaisemmin itselle tai sukulaiselle tehdyn geenitutkimuksen lausunto, tiedot suvun sairaushistoriasta ja asiaan liittyvät asiakirjat/lausunnot (mikäli saatavilla).

Varaa aika minulle

Löydä asiantuntija paikkakunnalta