AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön
Hedelmöityshoidot

Uusi alkioiden tutkimusmenetelmä parantaa alkion valintaa hedelmöityshoitojen aikana

Felicitas Mehiläisessä on otettu käyttöön uusi alkioiden tutkimusmenetelmä, joka parantaa hoidon tehokkuutta.

Felicitas Mehiläisessä on otettu käyttöön uusi alkioiden tutkimusmenetelmä, jossa analysoidaan alkioiden viljelynesteeseen erittämää DNA:ta. Tutkimuksesta saadaan lisätietoa alkion elinkyvystä, jolloin parhaat alkiot päästään valitsemaan käyttöön ja siten parantamaan hoidon tehokkuutta perinteisiin menetelmiin verrattuna. Menetelmä on hellävarainen koska tutkimus tehdään alkion viljelyliuoksesta alkiosta otettavan solunäytteen sijaan.

Tuloksettomien lapsettomuushoitojen taustalla ovat suuressa osassa tapauksista alkioissa yleisesti esiintyvät kromosomaaliset poikkeamat. Raskaus on mahdollista saavuttaa nopeammin, kun alkionsiirtoon päästään valitsemaan tutkitut, elinkykyisimmät alkiot.

– Monesti hoitoon tultaessa hedelmällistä aikaa on rajallisesti jäljellä ja aikaa kuluu myös hedelmöityshoitojen aikana. Koeputkihedelmöityshoidossa on tärkeää päästä valitsemaan parhaat alkiot käyttöön heti alussa, jotta toivottuun lopputulokseen päästäisiin mahdollisimman pian, toteaa Felicitas Mehiläisen yksikönjohtaja Miia Savander.

Uusi tutkimusmenetelmä on turvallinen, eikä sen käyttöön tarvita vaativaa laitteistoa.

– Tämä madaltaa kynnystä uuden menetelmän käytölle aikaisempiin menetelmiin verrattuna. Pystymme tarjoamaan alkiodiagnostiikkaa asiakkaidemme avuksi nyt entistä laajemmin. Tutkimus otettiin käyttöön Turun klinikallamme ja se tulee käyttöön myöhemmin myös muissa toimipisteissämme, Savander jatkaa.

Alkioita kasvatetaan laboratoriossa viljelynesteessä, mihin ne erittävät DNA:taan. Keräämällä viljelynestettä talteen ja analysoimalla sen sisältämä DNA, saadaan tietoa alkion kromosomeista.

– Menetelmä on herkkä ja vaatii korkealaatuisia laboratorio-olosuhteita sekä embryologeilta erityisosaamista. On ollut hienoa saada hyviä tuloksia tästä Felicitaksen solulaboratoriossa. Tutkimus antaa meille arvokasta lisätietoa alkion laadusta, sanoo Felicitas Mehiläisen vastaava IVF-biologi Anni Haltia.

Lisätietoa tutkimusmenetelmästä saat Felicitas Mehiläisen Turun klinikalta.

Lue myös

Miksi Felicitas Mehiläinen

17 500

lasta autettu maailmaan

30

vuotta lapsettomuushoitojen edelläkävijänä

1990

vuodesta lähtien

Felicitas Mehiläinen on lapsettomuushoitojen uranuurtajana Suomessa.
Meille kaikki ovat samanarvoisia. Haluamme auttaa juuri sinua toteuttamaan unelmasi perheestä.
Pääset nopeasti ja helposti alkuun varaamalla maksuttoman ensikäynnin lapsettomuushoitajalle. Aiempia tutkimuksia tai lähetettä ei tarvita.
Meillä on pitkä ja vankka kokemus ja osaaminen lapsettomuuden hoidosta hyvin tuloksin. Hoitoon tulevista 80 % saa lopulta syliinsä toivomansa lapsen.
Käytössämme ovat lapsettomuustutkimuksen viimeisin tietämys ja uusimmat menetelmät. Meiltä saat yksilöllistä hoitoa.
Toimimme neljällä paikkakunnalla: Helsinki, Turku, Oulu ja Lappeenranta. Hoitojen aloitus onnistuu myös Vaasassa. Vastaanottoja myös etänä.