AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön
Asiakaskokemukset

Oona Tolppanen Felicitas Mehiläisen äitiysneuvolan jälkitarkastuksesta: “Piti sisällään hyvin kattavat tarkastukset”

Neliosaisen kirjoitussarjan viimeisessä osassa Oona Tolppanen kertoo kokemuksiaan Felicitas Mehiläisen äitiysneuvolassa tehdystä synnytyksen jälkitarkastuksesta sekä äitiysfysioterapiasta.

Hyvinvointivalmentaja ja urheilutoimittaja Oona Tolppanen kirjoittaa blogissaan kehon fyysisestä palautumisesta synnytyksen jälkeen. Oona painottaa, että synnytyksestä palautuminen on jokaisella yksilöllistä. “Raskaus muuttaa kehoa, mutta myös mieltä, ja uusi elämä lapsen kanssa muuttaa elämää”, Oona kirjoittaa. Felicitas Mehiläisen äitiysneuvolan ja äitiysfysioterapian tavoitteena onkin varmistaa, että koko perhe voi hyvin myös synnytyksen jälkeen.

“Lääkärin jälkitarkastus piti sisällään hyvin kattavat tarkastukset”

Oona on asioinut Felicitas Mehiläisen äitiysneuvolassa raskauden alusta asti, joten Felicitas Mehiläisen äitiysneuvola oli myös luonteva ja tuttu paikka tulla, kun synnytyksen jälkitarkastuksen aika koitti noin 8 viikon kuluttua synnytyksestä.

Synnytyksen jälkitarkastus tehdään 5–12 viikon kuluttua synnytyksestä. Jälkitarkastus on tärkeä seurantakäynti, jolla kartoitetaan perheen arjen sujumista ja äidin toipumista synnytyksestä. Synnytyksen jälkitarkastuksessa kiinnitetään huomio synnyttäneen äidin fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin sekä arvioidaan, onko toipuminen ollut normaalia.

“Lääkärin jälkitarkastus piti sisällään hyvin kattavat tarkastukset”, Oona sanoo ja jatkaa: “Sisätutkimuksessa tutkittiin kohdun palautuminen, mm. ettei sinne ole jäänyt istukan palasia, tutkittiin ettei ole kohdunlaskeumaa, ultrattiin kohtu ja munasarjat, sekä tietysti katsottiin myös lantionpohjan palautuminen. Vastaanotolla käytiin läpi myös yleisiä hyvinvointiin liittyviä asioita uudesta arjesta sekä mun kohdalla kontrolloitiin raskausmyrkytykseen liittyviä asioita. Jokaiselle tutkimus pitää sisällään myös henkilökohtaisia tutkimuksia liittyen miten raskaus ja synnytys meni ja onko edelleen jotain tuntemuksia ja kiputiloja.”

Äitiysfysioterapiassa tutkittiin kehon palautumista synnytyksen jälkeen

Oona kävi myös Mehiläisen äitiysfysioterapeutin vastaanotolla noin 4 kuukautta synnytyksen jälkeen, koska halusi varmistaa, miten keho on palautunut synnytyksen jälkeen. Oona sai fysioterapeutilta myös ohjeita turvalliseen harjoitteluun. Äitiysfysioterapeutit osaavat arvioida keskivartalon tilannetta kattavasti sekä ohjata jokaiselle yksilöllisesti sopivimmat harjoitteet. He auttavat kehon kuntouttamisessa ja vahvistamisessa, kehoyhteyden löytämisessä ja sopivan liikunnan aloittamisessa.

“Äitiysfysioterapeutin vastaanotolla tutkittiin, miten lantionpohjanlihakset olivat palautuneet sekä miten lantionpohjan lihakset aktivoituivat. Lisäksi katsottiin vatsalihasten palautumista, oliko erkaumaa ja miten jännesauma oli palautunut. Puhuttiin myös tämän hetken harjoittelusta”, Oona sanoo.

“Molempia käyntejä suosittelen kaikille, mikäli haluaa tietää miten oma keho voi synnytyksen jälkeen ja miten palautuminen on edistynyt sekä saa myös tukea palautumisen edistämiseen”, Oona jatkaa.

Miten Oona on palautunut synnytyksestä ja millaista palautetta hän sai lääkäriltä ja äitiysfysioterapeutilta? Millaisia haasteita hänellä on ollut matkan varrella? Lue koko kirjoitus Oonan blogista.

Lue myös

Miksi Felicitas Mehiläinen

17 500

lasta autettu maailmaan

30

vuotta lapsettomuushoitojen edelläkävijänä

1990

vuodesta lähtien

Felicitas Mehiläinen on lapsettomuushoitojen uranuurtajana Suomessa.
Meille kaikki ovat samanarvoisia. Haluamme auttaa juuri sinua toteuttamaan unelmasi perheestä.
Pääset nopeasti ja helposti alkuun varaamalla maksuttoman ensikäynnin lapsettomuushoitajalle. Aiempia tutkimuksia tai lähetettä ei tarvita.
Meillä on pitkä ja vankka kokemus ja osaaminen lapsettomuuden hoidosta hyvin tuloksin. Hoitoon tulevista 80 % saa lopulta syliinsä toivomansa lapsen.
Käytössämme ovat lapsettomuustutkimuksen viimeisin tietämys ja uusimmat menetelmät. Meiltä saat yksilöllistä hoitoa.
Toimimme neljällä paikkakunnalla: Helsinki, Turku, Oulu ja Lappeenranta. Hoitojen aloitus onnistuu myös Vaasassa. Vastaanottoja myös etänä.