AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön

Vaikuttaako endometrioosi hedelmällisyyteen? Millainen lapsettomuushoito suositeltavaa, jos on todettu endometrioosi?

Ellei raskaus ala aiemmin todetun tai kirurgisesti hoidetun endometrioosin jälkeen, on koeputkihedelmöitys todettu ainoaksi tehokkaaksi lapsettomuuden hoitomenetelmäksi. Kun verrataan sen tuloksia muista syistä tehtyihin koeputkihedelmöityksiin, ovat endometrioosipotilaiden tulokset lievissä tapauksissa yhtä hyvät. Vaikeiden endometrioosipotilaiden raskaustulokset ovat jonkin verran matalammat, mutta paremmat kuin muilla menetelmillä. Raskauden alettua endometrioosi inaktivoituu eikä aiheuta sen herkemmin esimerkiksi keskenmenoja.

Ellei raskaus ala aiemmin todetun tai kirurgisesti hoidetun endometrioosin jälkeen, on koeputkihedelmöitys todettu ainoaksi tehokkaaksi lapsettomuuden hoitomenetelmäksi. Kun verrataan sen tuloksia muista syistä tehtyihin koeputkihedelmöityksiin, ovat endometrioosipotilaiden tulokset lievissä tapauksissa yhtä hyvät. Vaikeiden endometrioosipotilaiden raskaustulokset ovat jonkin verran matalammat, mutta paremmat kuin muilla menetelmillä.

Raskauden alettua endometrioosi inaktivoituu eikä aiheuta sen herkemmin esimerkiksi keskenmenoja. Koska inaktivoituminen jatkuu myös imetyksen ajan, voi seuraava raskaus alkaa parhaassa tapauksessa ilman hoitoja. Jos epäilet itselläsi endometrioosia, tai se on jo todettu tai hoidettu kirurgisesti, voit varata Felicitas Mehiläisestä ajan gynekologiseen tarkastukseen ja tilannearvioon.

Haluatko keskustella asiantuntijamme kanssa lapsettomuushoitoihin liittyen?

Asiantuntijat-sivulta löydät lisätietoa Felicitaksen terapeuteista, hoitajista ja lääkäreistä.

Siirry asiantuntijat-sivulle

Toimipisteiden ja klinikoiden yhteystiedot löydät puolestaan Yhteystiedoista.