AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön

Ovatko lapsettomuushoidot ikärajattomia?

Lapsettomuustutkimukset tai lapsettomuushoidot eivät ole sidottu ikärajoihin, mutta potilaan täytyy olla täysi-ikäinen. Yläikärajan sanelee lähinnä käytäntö. Hoitotulokset heikentyvät naisen iän myötä, ja 40–45-vuotiailla lapsettomuushoitojen onnistuminen on hyvin yksilöllistä ja vaatii tarkkaa räätälöintiä. Felicitaksessa kaikki hoidot suunnitellaan aina yksilöllisesti asiakkaan kokonaistilanne huomioiden. Yli 45-vuotiaille ei todennäköisesti saada raskauksia alkamaan omilla sukusoluilla ja lahjasoluhoitojakin on tehty hyvin rajallisesti.

Lapsettomuustutkimukset tai lapsettomuushoidot eivät ole sidottu ikärajoihin, mutta potilaan täytyy olla täysi-ikäinen. Yläikärajan sanelee lähinnä käytäntö. Hoitotulokset heikentyvät naisen iän myötä, ja 40–45-vuotiailla lapsettomuushoitojen onnistuminen on hyvin yksilöllistä ja vaatii tarkkaa räätälöintiä. Felicitaksessa kaikki hoidot suunnitellaan aina yksilöllisesti asiakkaan kokonaistilanne huomioiden.

Yli 45-vuotiaille ei todennäköisesti saada raskauksia alkamaan omilla sukusoluilla ja lahjasoluhoitojakin on tehty hyvin rajallisesti. Lisäksi on syytä huomioida, että raskauden riskit kasvavat iän myötä. Mitä iäkkäämpi nainen on, sitä todennäköisemmin hän tarvitsee luovuttajan munasoluja. Oman ikärajoituksensa asettaa Kela, joka korvaa varsin harvoin yli 43-vuotiaiden lapsettomuushoitoja.

Haluatko keskustella asiantuntijamme kanssa lapsettomuushoitoihin liittyen?

Asiantuntijat-sivulta löydät lisätietoa Felicitaksen terapeuteista, hoitajista ja lääkäreistä.

Siirry asiantuntijat-sivulle

Toimipisteiden ja klinikoiden yhteystiedot löydät puolestaan Yhteystiedoista.